Donatella Versace odlikovana za svoj doprinos italijanskoj modi i kulturi

Istinsko 'Made in Italy'.

donatella versace

Donatella Versace dobila je jedno od najviših nacionalnih priznanja Italije za svoj doprinos italijanskoj modi i kulturi.

Dizajnerka je prisustvovala privatnoj ceremoniji ovog popodneva u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Milanu, gde je imenovana Velikim oficirom reda zasluga Italijanske Republike. Sutra će se sresti sa šefom države Italije, predsednikom Sergiom Mattarellom, kao deo proslave nacionalnog dana Italije 2024. godine.

“Veoma sam počastvovana što dobijam ovo priznanje od predsednika Italije”, rekla je Donatella danas u saopštenju : “To je priznanje ne samo za mene već i za kompaniju koju smo osnovali pre više od četiri decenije, za moj fantastični tim i za globalnu Versace zajednicu koja svakog dana podržava ‘Made in Italy’.”

Donatelli nisu strani mnogi podijumi i nagrade u modnom svetu. Međutim, priznanje koje je danas dobila od Italijanske Republike posebno je značajno priznanje. Za tu čast je predložio parlamentarac i aktivista Alessandro Zan, delimično zahvaljujući njenom otvorenom zagovaranju prava LGBT zajednice. Kako je Donatella primetila: “Na ivici meseca ponosa, ovo priznanje takođe prepoznaje veoma hitnu potrebu da se podrže manjinski glasovi, sloboda izražavanja i inkluzivnost kako u Italiji tako i širom sveta. Tolerancija, razumevanje i bezuslovna ljubav nikada nisu bile važnije u našem svetu.”

Foto: Profiemdia, Instagram

Najnovije