Nedelja mode u Njujorku je završena: Izdvajamo 45 najlepših street style momenata

Od vibrantno ružičastih tonova i metalik detalja do naočara za sunce spremnih za modu metaverzuma, Njujorčanke su donele nove trendove, koje jedva čekamo da nosimo.

Mesec mode započeo je sa svojom prvom stanicom u sezoni: Njujorkom. Iako već isčekujemo trenutak kada će „štafeta“ biti predata Londonu, uvek postoji opipljivo uzbuđenje sa načelnom, prekookeanskom, Nedeljom mode, jer ona postavlja ton za ceo mesec. Sudeći po onome što smo imali prilike da vidimo na ulicama Velike jabuke, ova sezona biće pravi spektakl.

Cenjen zbog svog lakog, ali uglađenog stila oblačenja, grad donosi najbolje od najboljeg u smislu svakodnevnog odevanja vođenog trendovima.

Moda na ulicama Njujorka odrazila je kolektivnu čežnju za optimizmom, od jarko ružičastih tonova i metalik detalja do naočara za sunce spremnih za metaverzum. Videli smo i trendove koji su vladali i prošle godine, poput kombinacija neonskih boja i korseta (koji sugerišu viktorijanski futurizam). Retro-futuristička moda jedan je od dominantnih trendova i na pisti ove sezone, a dizajneri poput Christian Siriano-a i Maisie Wilen prikazali su svoju viziju postpandemijske mode. Nije dakle iznenađenje, da se i na street style već odražava.

Ukratko, posetite našu galeriju i uverite se zašto je moda na ulicama NYFW-a master class za izradu starog i novog, visokog i pojednostavljenog stila.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

 

Najnovije