Street style Kopenhagen: Novo lice skandi estetike

Skandinavke unose sve više boja u svoj stil, kršeći sopstvena pravila.

Nedelja mode u Kopenhagenu za proleće/leto 2023, upravo se završava, a mi smo iz dana u dan pomno pratili dešavanja na severnoj modnoj sceni, kako bi na samom kraju sumirali sve utiske sa vama.

Iako ne spada u veliku FW četvorku (Pariz, Milano, London i Njujork), kroz sezone Kopenhagen je dokazao svoju važnost za industriju. Dinamične nove marke, kultni brendovi i street style kao nepresušan izvor inspiracije, obećavaju kada se nordijski brendovi pojave na pistama. Skandinavski stil stvorio je spostven identitet krojeva – kako zbog međunarodno cenjenih brendova: Ganni, Saks Potts, Stine Goya, Remain, tako i zbog It devojaka koje su podjednako uticajne kao i same revije.

Osim što gleda šta najbolji brendovi donose za proleće/leto 23, modni set okrenuo se i ulicama danske prestonice zbog fantastičnih odevnih kombinacija i kul skandi estetike. Crno-beli stajlinzi po kojima je svedeno-sofisticiran stil nordijskih devojaka poznat, sa koloritnim elementima – izraženih posebno kod Dankinja, dobijaju nove oblike na ovoj Nedelji mode.

Jarke boje u outfitima od glave do pete, odelima, džinsu, printovima kao i aksesoarima, sve više su nezaobilazan detalj u stilu svake Skandinavke. Ne možemo poreći da je crno-bela estetika i dalje u fokusu, a među skandi trendovima nalaze se i retro motivi u vidu cargo pantalona i kaubojskih čizama.

U nastavku teksta, kao i u galeriji, pogledajte neke od najboljih street style izdanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elba (@elbavdh)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Déspi Naka (@despi_naka)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elba (@elbavdh)

 

Foto: Profimedia

Priredila: T.M

Najnovije