Harper's Bazaar Srbija

Veliki povratak bisera

Dugačkoj listi retro trendova iz 80-ih i 90-ih koji su ponovo aktuelni u 2022, slobodno možete dodati i bisere.

Za slučaj da niste primetili, 2022. zvanično je godina koja vraća retro trendove nazad u modu. U osveženom obliku, primetili smo uspon još jednog – bisera. Ciklična moda izrekla je svoje: ponovo je došlo njihovo vreme da zablistaju u punom sjaju.

Možda je baš zato pravi trenutak da pretražite svoje kutije sa nakitom i pronađete onu bisernu ogrlicu koju niste nosili godinama – ovaj detalj opet je u modi a njegovom stilskom preokretu nećete odoleti.

Obično povezivan sa elegantnim i aristokratskim stilom, moderno ažuriran biser je sve samo ne to. Retro kamen sada dobija mladalačke i razigrane oblike, te omogućava uklapanje uz različite stilove, kao i nošenje na nesvakidašnje načine.

Prvi nagoveštaj o povratku bisera dobili smo od pista visoke mode prošle jeseni, gde su nam veliki brendovi, poput Chanela i Tom Forda, predstavili i nov, privlačan, jedinstven i strogo moderan način nošenja ovog kamena.

Od nail art-a, preko street style-a, do pista visoke mode – biseri su svuda, u svakom obliku i jedva čekamo da ovaj trend zaživi ponovo i kod nas.

Do tada, inspirišite se novom verzijom nošenja bisera u našoj galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije