Ovi trendovi iz 50-ih vratili su se na modnu scenu i prete da osvoje vaš garderober

Ma koliko voleli trendove iz 70-ih, 80-ih, 90-ih, ništa ne može nadmašiti romantiku koja se provlači kroz stil 50-ih.

Nakon dve godine nošenja vrećastih i oversized komada, javila se potreba za isticanjem ženstvenosti. Retro trendovi uveliko vladaju modnom scenom, ali ni jedna dekada ne podiže stajling tako dobro kao što to radi estetika 50-ih, koja će, po svemu sudeći, dominirati 2022.

Garderoba nam služi da se stilski izrazimo, a modeli iz 1950-ih, poput pensil suknji ili cigaret pantalona najbolje će istaći prefinjenost ženstvene siluete (kojoj mnoge od nas teže). Ova era ženske mode ističe senzualnost i u najležernijim prilikama, sa osnovama u delikatnim komadima i detaljima – pletenini i vezu. Zato je odeća iz ovog doba bezvremenska, ali i dovoljno moćna da se u njoj pronađe i današnja žena od stila.

Stil 50-ih relevantan je i danas, sa preokretom na održivu modu, koja uključuje organske materijale poput lana i pamuka. U nastavku pogledajte najbolje načine da ovu estetiku implementirate u savremenom maniru.

Košulja-haljine

Ovaj model haljina bio je popularan 50-ih jer je pružao ženi klasičan a sofisticiran izgled, koji je bio – i ostao – jednostavan za stilizovanje i nošenje.

Oksfordice

Cipele koje doživljavaju svoj povratak u 2022-oj, najbolje se nose uz pantalone klasičnog kroja i dubokog struka.

Duže suknje

Ako u 2022. želite seksipilniji izgled, preskočite mini suknje, te potražite nešto konzervativniju dužinu, kojom ćete, na primer, istaći struk.

Jarka paleta boja

Kolorit je bio centralni fokus trendova 50-ih, zato budite odvažni i dobro ukombinujte vibrantne boje.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije