Od Audrey Hepburn do Couture Chanel: crne cipele + bele čarape – naša omiljena kombinacija

Stari novi trend!

Kombinacija crnih mokasina i belih čarapa na prvi pogled deluje kontradiktorno, ali u stvari je ova kombinacija uvek imala i imaće puno obožavalaca i fanova koji su je vešto koristili u korist svog stila.

Pedesetih godina prošlog veka, mokasine s kontrastnim čarapama bile su izuzetno popularne među muškarcima: nosili su ih Elvis Presley i Carey Grant. Ali devojke u tom posleratnom periodu takođe su nosile bele čarape, ali u duetu sa baletankama i cipelama Mary Jane.

1957. godine objavljen je film “Funny Face” sa Audrey Hepburn u glavnoj ulozi. Pažnju gledaoca privukle su, naravno, modne kreacije Hubert Givenchyja, ali u jednoj od ključnih scena, heroina pleše u jednom od pariskih barova u crnoj rolki, uskim crnim pantalonama, crnim mokasinama i belim čarapama – živopisan primer kako da uravnotežite ovakvu kombinaciju.

Kasnije, tokom osamdesetih godina Michael Jackson je iskoristio ovaj „trik“. A od devedesetih ova kombinacija je ušla u svakodnevni život zvezda uličnog stila, počev od Julije Roberts. Moderni dizajneri ne stoje po strani – na prolećnoj modnoj reviji Chanel su gotovo svi modeli koračali pistom u debelim čarapama i crnim cipelama.

Najnovije