Kako su Sophia Loren, Catherine Deneuve i druge zvezde prošlog veka nosile trench mantile

Teško je naći nešto lepo u kišovitom i hladnjikavom prolećnom vremenu…

Ali, ovakve vremenske prilike još uvek imaju jedan značajan plus – daju nam povod da obučemo svoj omiljeni trenč mantil, koji je cele zime bio na dalekoj vešalici našeg garderobera ili još bolje, da se uputimo u kupovinu i dodamo svoj kolekciji neki novitet koji prati nove trendove. 

Kao inspiraciju, savetujemo vam da pogledate spektakularne fotografije zvezda prošlog veka u najmodernijim kišnim mantilima: crnom i mlečno belom, savršenom bež i tamnoplavom, sa kariranom postavom, neobičnim dugmadima ili klasičnim, bez nepotrebnih detalja.

Ove zvezde jasno dokazuju da postoje stvari koje jednostavno ne izlaze iz mode, a jedna od njih je klasični trench mantil.

Francuska pevačica i glumica Françoise Hardy nosila je karirani trench mantil sa prevelikim sunčanim naočarama – baš kao na poslednjoj pisti Burberry (uzmite u obzir ovu kombinaciju u slučaju da sunce izađe).

Audrey Hepburn nosila je svoj omiljeni trench mantil sa belom rolkom i mokasinama sa niskom potpeticom – elegantna i vanvremenska kombinacija.

Legendarna Sophia Loren je dopunila izgled još jednim vrlo efektnim dodatkom – svilenom maramom vezanom ispod brade, koja će vam lako zameniti kapuljaču tokom vetrovitog proleća.

Činilo se da je Meryl Streep predvidela sve modne trendove 2021. godine: u cipelama sa zdepastim đonom, sportskom kapom i širokim farmerkama izgleda kao da fotografija nije snimljena 1979. godine, već juče – uostalom, ovako se danas oblače sve poznate influenserke.

Brigitte Bardot bira svevremene klasike: u njenom tumačenju, trench mantil je najbolje kombinovati sa ogrlicom od bisera u nekoliko redova i spremni smo da se kladimo da takva kombinacija neće izgubiti na značaju u narednim godinama.

Ove i druge inspirativne arhivske slike zvezda nalaze se u našoj galeriji.

Najnovije