Sokne ili nazuvice? Zašto kratke čarape odjednom nisu u trendu

Viralna diskusija donela je neke nove modne norme.

sokne

Novi debatni trend tiho se uvukao u naše timeline-ove, preporučen unutar naših algoritama, navodeći nas da se zapitamo: da li bi trebalo da se držimo nazuvica ili je to postalo passé? Naime, generacija Z pokazala nam je da favorizuje sokne u svim mogućim kombinacijama – preko helakni, uz haljine, šortseve i kratke suknje, i ne planira da ih se odrekne ni u najvrelijim letnjim danima.

I dok se milenijalci zgrožavaju nad ovom činjenicom grčevito se držeći nazuvica, uopšte nije u pitanju novi trend. Bumeri su prvi počeli. Princeza Diana često je nosila sokne na patike uz biciklističke i dukseve, čineći ovakve outfite neodoljivim.

sokne
Credit line: Johnny EGGITT / AFP / Profimedia

Trend je otišao dalje od društvenih mreža, preplavljujući i brendove, čiji kreativni direktori sve češće stilizuju svoje modele dugačkim čarapama, odnosno soknama. Savršeno mekane, malo opuštene, ni previše debele ni previše tanke, čisto bele ili u boji, sokne su definitivno preuzele modni tron ovog leta.

Ovo nikako ne znači da bi trebalo da se odreknete svojih nazuvica – makar dok vežbate. S druge strane, ako ste spremni da se pridružite “skone” ekipi u nastavku vam otkrivamo najbolju opciju za stilizovanje.

Trik za stilizovanje sokni

Trik za stilizovanje čarapa do sredine lista je da ih ne vučete sve do gore – one su čarape do sredine lista, ne čarape do kolena! Ako osećate da ne možete baš postići taj izgled: povucite ih gore, pa ih onda spustite (da, baš kao one čarape sa šablonom iz ’90-ih).

Foto: Profimedia, Promo

Najnovije