Harper's Bazaar Srbija

Aplikacija koja vam pomaže da nikada ne pogrešite pri kupovini patika

Virtuelna stvarnost nikada nije bila korisnija

Patike su postale naši novi svakodnevni saveznici. Pošto smo danas suočeni sa nemerljivim izborom koji nam je na raspolaganju, može biti teško izabrati idealan model kada je u pitanju onlajn kupovina. New Balance, Reebok, Vans, Puma, Nike ili možda Superga? Da bi nam pomogao u ovoj potrazi i odluci, Amazon Fashion je pokrenuo Virtual Try-On, svoju novu virtuelnu funkciju isprobavanja posvećenu patikama.

Amazon stalno traži sveobuhvatne i inovativne načine da svojim kupcima olakša modnu kupovinu na mreži, a Virtual Try-On je zabavna interaktivna funkcija koja se može koristiti u pokretu ili iz udobnosti svog doma. Virtuelna realnost nam omogućava da vizuelizujemo svoje stopalo iz svih uglova i tako pronađemo pravi model patika.

Ovaj online gigant je razvio sopstvenu apllikaciju koja poseduje kompjuterski vid za otkrivanje položaja, orijentacije i veličine cipela, kao i stopala, gležnjeva i pantalona. Metoda, koja se sve više razvija u eri Web3 i NFT-a, kombinuje virtuelno testiranje i kupovinu sa fizičkom nabavkom idealnog para patika.

Funkcija virtuelnog isprobavanja je dostupna tako što ćete otvoriti mobilnu aplikaciju Amazon Shopping na iOS-u uređaju unošenjem Virtual Try-On u polje za pretragu ili posetom amazon.fr/virtualtrion. Sa računara, QR kod na virtuelnoj stranici za testiranje može da se skenira pomoću vašeg iOS mobilnog uređaja.

Iako Amazon još uvek nije dostupan u Srbiji, ovu aplikaciju možete iskoristiti kako biste sebi dočarali kako će neki model patika stajati na vama, a potpom ga potražiti kod nekog lokalnog dobavljača.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije