Designer talks: Ines Janković, Jovana Marković, Marko Ćerketa, Gala Borović

Prvi deo serijala Designer talks pogledajte na sledećem linku

Ines Atelier (37)

@inesatelier

Studije modnog dizajna završila je na čuvenom Mondadori Institute u Milanu. Svoju prvu liniju odeće predstavila je 2012. godine pod imenom Ines Atelier, a godinu dana kasnije i kolekciju nakita. Više puta je učestvovala na Belgrade Fashion Week-u.


Jovana Marković (33)

@jovanamarkovic

Kao diplomirani dizajner odeće, svoju prvu kolekciju predstavila je 2007. godine na Belgrade Fashion Week-u a svoju prvu samostalnu radnju u Beogradu otvorila je 2010. Njena kolekcija dostupna je širom sveta na www.notjustalabel.com

Gala Borović

@galaborovic

Fakultet Primenjenih Umetnosti u Beogradu završila je 2015. godine a master studije godinu dana kasnije. Dalje usavršavanje u polju modnog dizajna nastavila je Holandiji na prestižnom fakultetu ArtEZ Institute of the Arts. Svoju prvu kolekciju predstavila je na fashion week-u u Ljubljani, Beogradu i potom u Londonu.

Marko Ćerketa (35)

@markocerketa

Grafički dizajner rodjen 1985. dizajnom aksesoara počeo je da se bavi 2013. Godine a zvanično se predstavio na Paris Fashion Week-u 2017. godine. Brend Ruksag se danas prodaje širom sveta a posebno mesto zauzima u pariskom showroom-u Lakic.

 

Autor: Mila Đenić

Video editing: Ana Šneblić

Najnovije