Harper's Bazaar Srbija

Dijamantski nakit za svečane prilike: Detalj koji izdvaja iz mase

+ obavezan je dodatak elegantnoj garderobi.

Proslave, koktel zabave i razni prijemi su eksluzivni događaji koji poseduju nivo elegancije i sofisticiranosti kao nijedni drugi. Na njima sve obiluje glamurom i luksuzom, te takve treba da budu i svečane toalete. I dok muškarci, tradicionalno, nose smokinge, žene imaju mogućnost da zablistaju u prelepim kreacijama.

Međutim, nijedan outfit, ma koliko bio svečan, nije potpun bez odgovarajućeg nakita. Ovaj moćni aksesoar svaku ženu pretvara u pravu divu sa crvenog tepiha, dok stajlingu daje lični pečat.

Kako odabrati pravi dijamantski nakit za svečane prilike?

Da li je kombinacija dijamantskih minđuša i prstena sa dijamantom adekvatna za svečani događaj? Da li je dijamantska ogrlica previše upadljiva uz malu crnu haljinu? Da li nosim previše nakita? Ova i slična pitanja postavljaju mnoge dame prilikom izbora stajlinga za važne prilike.

Da biste izbegle sve nedoumice stručnjaci savetuju da pre nego što se zaputite u potragu za savršenim dijamantskim nakitom proučite pravila kombinovanja. Tako, na primer, ako imate večernju haljinu sa zlatnim detaljima, izaberite komade nakita sa rubinima. Crne haljine najbolje ćete istaći dijamantskim nakitom sa smaragdima ili safirom, dok uz vatreno crvena toaletu idealno pristaje klasičan nakit sa dijamantima.

Must have dijamantski nakit za svečane prilike

Minđuše sa dijamantima su nezamenjiv ukras svake svečane toalete. Svojim dizajnom skreću pažnju na vaše lice i stavljaju u prvi plan nežnu liniju vrata, unoseći dašak prefinjene elegancije.

S obzirom da u svetu juvelirstva postoje različite vrste dijamantskih minđuša vodite računa da svoj par izaberete na osnovu frizure i haljine koju ćete nositi. Naime, ako se odlučite da kosu podignete u punđu, a gornji deo haljine je sveden, bez preteranih detalja, pravi izbor jesu tzv. chandelier minđuše.

Ukoliko je gornji deo vaše haljine ukrašen biserima, kristalima ili vezom možete je stilizovati diskretnim dijamantskim minđušama na klin koje vam ostavljaju dovoljno prostora da ponesete druge komade nakita.

Zašto je ogrlica sa dijamantima važna u svečanim prilikama?

Kada se pomene dijamantski nakit za svečane prilike mnogima je prva asocijacija ogrlica. Svojom raskošnom formom ona svakoj haljini daje epitet Visoke mode, te se opravdano smatra kraljicom ekskluzivnih toaleta.

Izbor dijamantske ogrlice zavisi, pre svega, od izreza na haljini. Dubokom dekolteu savršeno pristaju duge, a tanke verzije delikatnog dizajna. Ampir stilu pristaju kraći modeli, a haljinu spuštenih ramena upotpunite dijamantskim ogrlicama sa krupnim dragim kamenjem u boji.

Ukoliko nosite haljinu golih leđa, nemojte brinuti jer upravo ovaj deo tela možete ukrasiti višeslojnom gracioznom ogrlicom sa dijamantima.

Dijamantske narukvice za svečane prilike

Dijamantske narukvice su idealni dodatak kada svečana haljina ne dozvoljava nošenje ogrlice. U tom slučaju dozu blistavosti podariće nakit na ruci.

Iako postoje različite vrste, tenis dijamantska narukvica je izbor sa kojim nikada nećete pogrešiti. Prepoznatljivi niz identičnih dijamanata poređanih na plemenitom metalu krasi nestvarna ženstvenost koja privlači poglede na ženske ruke.

Dijamantski nakit za svečane prilike čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Fotografije: Maestro.rs

Najnovije