Harper's Bazaar Srbija

"Dior Stands With Women" – francuska modna kuća brani osnaživanje žena

Dior slavi ženstvenost, dajući prostora različitim ženama da podele svoje inspirativne priče.

Christian Dior i njegova sadašnja umetnička direktorka, Maria Grazia Chiuri, već dugo zagovaraju feminizam kroz svoje dizajne i inspirativne modne revije. Osnaživanje žena nije nešto što se tiče samo modnog dela kuće.

U utorak je Dior Parfum pokrenuo novu kampanju “Dior Stands With Women”, inicijativu koja uključuje impresivnu postavu od 10 žena iz različitih društvenih slojeva koje dele svoje priče. Poznata francuska modna kuća, crpeći inspiraciju iz svoje istorije koja je neraskidivo povezana sa izuzetnim ženama, otkriva seriju kratkih portreta u vidu filmova, gde ih čujemo kako nas vode na putovanje kroz sopstvenu istoriju. Sa njima i zahvaljujući njima, Dior odlučuje da proslavi ženstvenost fokusirajući se na hrabrost i samopouzdanje.

Želeći da ohrabri žene da se izdržavaju i podstakne ih da ovu odgovornost prenesu na buduće generacije, Dior nadahnjuje i razvija posvećenost CTAOP (Charlize Theron Africa Outreach Project) za promociju obrazovanja i osnaživanje mladih zahvaljujući stipendiji Youth Leaders. Program pruža individualne stipendije za pokrivanje četvorogodišnjeg doktorata, smeštaja, knjiga i putnih troškova, laptopa, individualnih smernica i razvoja liderstva. CTAOP stipendija mladih lidera već je put do završetka univerzitetskog obrazovanja ostvarila za 15 mladih naučnika. Danas se Christian Dior Parfums zalaže za pokrivanje stipendija za narednu 2021. godinu za program stipendiranja CTAOP Youth Leaders u periodu od 4 godine. Otkrijte neke od najinspirativnijih priča o kampanji:

Charlize Theron, glumica i producentkinja

Pred kamerama, apsolutno amblematično lice J’adore, glamurozne glumice i producenta sa vizijom, odlučuje da učini korak unazad u svojoj karijeri zarad aktivizma. Rođena u Južnoj Africi, Charlize Theron se vraća svojim korenima i istražuje kako ju je detinjstvo inspirisalo da stvori projekat Charlize Theron Africa Outreach. Osnovna misija fondacije je da napravi razliku u borbi protiv HIV-a i AIDS-a u zemlji porekla. Počelo je 2007. godine kada je osnovala CTAOR, podržavajući mrežu dobrotvornih organizacija koje rade na obrazovanju i osnaživanju mladih podsaharskih zemalja, i od tada nastavlja da raste. Seća se sastanka koji ju je vodio do programa stipendiranja CΤΑΟΡ Υοuth Leaders Scholarship, koji sada podržavaju #diorstandswithwomen, kada je mlada žena ustala i rekla: “Ne želim promenu sledeće godine. Ne želim promenu sledećeg meseca. Želim je danas“. Za ženu koja se neprestano trudi da otkrije, ohrabri i podrži vođe sutrašnjice, ovo je bilo otkriće.

Cara Delevigne, glumica, model i aktivistkinja

Prirodna predstavnica svoje generacije sa preko 50 miliona pratilaca na društvenim mrežama, Cara Delevigne jedna je od najuticajnijih mladih žena na planeti. Ona je svojevrsni simbol mode, koja je brzo postala zvezda modne piste i lice međunarodnih brendova kao što je Dior danas. Takođe je poznata glumica i aktivistkinja. Sa punim uspehom suočava se sa izazovima zahvaljujući svom legendarnom, odlučnom karakteru, koji je uvek potpuno oslobođen, smeo i spontan. Delevigne je zaista uvek svoja – istinita i transparentna. Pred kamerom se mlada Britanka priseća uspomena i priznaje da nije želela da „sledi stado“. Jasnim glasom, puna nade i snage potvrđuje slogan koji deli sa vršnjacima da je „divno vreme biti žena“.

Carole Biancalana, proizvođač cveća za parfeme i direktor Domaine de Manon

Ona čvrsto potvrđuje da biti žena danas znači da “možete slobodno birati, imati svoje ideje i svoje planove”. To je definicija koju ona svakodnevno personifikuje kao koproducent Dior parfema, za koje održava useve ruže Grasse, jasmina i tuberoza iz Goma Domaine de Manon. Ona je hrabro odlučila da obrađuje zemlju svojih predaka poštujući životnu sredinu, uprkos poteškoćama u radu. Sa velikom odlučnošću uspela je da se učvrsti u tradicionalno muškom okruženju, u kojem je sada na čelu. Zahvaljujući svojoj zadruzi, Fleurs d’exception dy pays de Grasse osnovanoj 2007. godine, ovaj potomak, nastavljajući tradiciju, želi da prenese svoje iskustvo privlačenjem mnogih mladih žena koje žele da slede njen primer i rade u poljoprivredi. Ona se poziva na ovu vrstu feminističkog aktivizma kako bi ojačala svoje područje uz podršku Dior-a.

Najnovije