Harper's Bazaar Srbija

Zlata vredni saveti: 7 načina da vaša odeća izgleda gramurozno

Ne morate uvek da nosite skupe komade, uz male tajne - svaki odevni predmet na vama može da deluje papreno skupo.

Ako želite da izgledate glamurozno, a opet ležerno, poput neke holivudske zvezde, ne morate da angažujete ličnog stilistu, kupujete odeću po poslednjoj modi ili onu koja je papreno skupa – ni bankovni račun Keri Bredšo to ne može da pokrije, dovoljno je samo da usvojite neka mala modna pravila, pre trikove, a da se odreknete nekih loših navika kao što je, na primer, kupovina odeće od lošeg materijala, koja će uvek izgledati jeftino ma koliko da košta.

Miksujte teksture

Nosite zajedno kožu, svilu, teksas, vunu, to izgleda šik, a najbolje je kad su odevni komadi sličnih nijansi, mada ako volite i dobri ste u tome, kombinujte po dve-tri boje. 

Monohromatski look

Iako crno od glave do pete možda nije vaš prvi izbor, probajte – to uvek izgleda kul. Osim crne, nosite različitu odeću u nekoj drugoj, ali istoj boji, ne samo što ćete izgledati luksuznije, nego i opuštenije. Kraljica monohromatskog šika je Victoria Beckham. 

Prebacite jaknu preko ramena

Jedan od razloga zašto holivudske zvezde na ulici izgledaju tako opušteno i kul jeste taj što obožavaju da nose jakne ili kapute prebačene preko ramena. Tako otklrivaju svoj ležerni karakter, pokušavajući da deluju bezbrižno i neopterećeno. Učite od Sofije Vergare.  

Sloj po sloj 

Miksujte materijale različitih tekstura, ponekad boje, ali pre svega nabacite na sebe nekoliko slojeva odeće, jer ništa ne izugleda više kul od toga. Nosite košulju ispod džempera, pa preko perjani prsluk, onda mantil… Oblačite čvrsto krojena odela odela sa prslukom, ma i suknju preko pantalona, samo imajte ležeran stav.

Dobra obuća

Ne samo zbog udobnosti i toga jer “cipela glavu čuva”, obuća na vama mora da bude dobra jer kad je nekvalitetna, jednostavno, to se vidi iz aviona. Ne morate svakog meseca kupovati novi par cipela, ali ako štedite na obući za izlaske ili onoj za specijalne prilike, potrudite se da barem nekoliko pari onih koje često nosite budu fenomenalni. 

Gornji deo uvucite u donji

To izgleda tako kul! Navikli smo na upasane košulje u pantalone ili farmerke, ali probajte to i sa džemperom, duksom ili majicom, i nećete se pokajati. A i struk će vam doći do izražaja.

Modni dodaci + nakit

Baš kao što su bunde od veštačkog krzna dovedene do savršenstva, tako i skupa bižuterija može da izgleda kao pravo zlato, pa i lepše od njega. Birajte nakit koji deluje skupo, izbegavajte plastiku, baš kao što se klonite cirkona na odeći. Fake brendovi su no-no, a ako za nešto treba da izdvojite pozamašnu sumu, neka to budu naočare za sunce. Nosite ih uvek. 

I za kraj – nemojte oblačiti komade u kojima se ne osećate prijatno, važno je da u odeći koju nosite izgledate prirodno i opušteno. Takođe, ništa što imate na sebi neće lepo izgledati dobro, ako hodate spuštenih ramena i zato, pre nego što izađete iz kuće, kao glavni aksesoar ponesite samopouzdanje. I širok osmeh. 

Napisala: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije