Harper's Bazaar Srbija

„Nastavio je da radi do samog kraja“: telohranitelj Karla Lagerfelda ispričao je kako se dizajner borio sa ozbiljnom bolešću

Legendarni dizajner preminuo je 2019. godine.

Početkom januara telohranitelj i lični asistent Karla Lagerfelda, Sébastien Jondeau, najavio je svoju knjigu o legendarnom dizajneru. Danas je odlučio da podeli neke detalje predstojećeg izdanja.

Sébastien Jondeau je bio zaista blizak dizajneru: radio je sa njim 20 godina, a za to vreme postao mu je pravi prijatelj – pa čak i ambasador Chanela i Karla Lagerfelda. U knjizi je govorio o raznim trenucima u životu dizajnera – uključujući herojsku borbu sa ozbiljnom bolešću. Karl je 4 godine pokušavao da pobedi rak. Jondeau ga je pratio sve ovo vreme – tokom imuno i radioterapije, dugih dana u bolnicama i svih nedaća teške i bezizlazne situacije. Sébastien priznaje da je Lagerfeld udarac sudbine stoički prihvatio – poput „pravog borca“.

„Nastavio je da radi, snima kampanje, stvara kolekcije – radio je sve. Za mene je on bio pravi heroj, jer je to tako nepokolebljivo prihvatio “, priznaje on. Prema njegovim rečima, Lagerfeld je, čak i dok je bio u bolničkom krevetu, režirao stvaranje kolekcije Fendi 2019 jesen-zima – i očekivao je da će lično prisustvovati reviji, ali to više nije bilo suđeno da se ostvari. Za takvu nepokolebljivost, Jondeau naziva svog šefa „Muhammad Ali iz sveta mode“

Sébastien Jondea je bio telohranitelj Karla Lagerfelda i lični asistent više od 20 godina. Upoznao je dizajnera u dobi od 15 godina. Tada je momak honorarno radio u pariskom salonu nameštaja 18. veka, gde je kreativni direktor Chanela često dolazio. Tokom godina pored modnog dizajnera, Sébastien Jondea mu je postao bliska osoba i zauzeo mesto sekretara, a nakon njegove smrti stvorio je kolekciju za brend Karl Lagerfeld i postao ambasador modne kuće.

O svemu tome ispričaće u svojoj novoj knjizi „How are you, dear Karl? koja će izaći krajem januara.

Najnovije