Nova luka Riccarda Tiscia

Modna scena je bogatija za još jedno novo-staro ime

Nešto više od mesec dana nakon što je napustio svoju funkciju glavnog kreativnog direktora Burberryja, italijanski dizajner se vratio sa prvom novom kreacijom koju potpisuje svojim imenom i prezimenom, i to nakon 17 godina.⁠

Tisci je kreirao haljinu za glumicu Michaelu Coel koju je nosila na premijeri filma „Black Panther: Wakanda Forever“, nastavka blokbastera iz 2018. čijoj se glumačkoj ekipi pridružila. Dizajn nosi Tiscijevu prepoznatljivu mračnu i romantičnu estetiku, a napravljena je uz asistenciju glumice i njene majke.

Crna haljina se sastoji od bodija koji je napravljen od rastegljive svile ukrašene višeslojnom suknjom od Chantilli čipke sa cvetnim šarama i šarama sa zvezdama. Stajling je takođe uključivao i crne čipkane hulahopke i sandale koje je dizajnirao Tisci.

Tisci je inače osnovao sopstvenu modnu liniju još 2004. a samo godinu dana nakon toga je postao kreativni direktor Givenchija, što je i bio do 2017. godine, kada je prešao u Burberry gde je nasledio Christophera Baileya.

Svoj edgy izgled na koji je uticala ulična moda, Riccardo je preneo na londonsku modnu kuću, ali njegove promene nisu dovoljno odjeknule, posebno kod konzervativnijih kupaca kakve ima ovaj brend.

U saopštenju za javnost, Tisci je rekao da je znao da će premijera u Londonu biti pun pogodak za povratak brenda koji potpisuje svojim imenom i prezimenom onog trenutka kada mu je Coel prišla i predložila saradnju.„Osećao sam se kao savršeno kada sam radio na kolekcijama Riccarda Tiscija, kuće koja mi je donela toliko prilika i koja me je dovela do toga gde sam danas“, rekao je.

Tekst: A.N.

Foto: Profimedia

Najnovije