Harper's Bazaar Srbija

Sjajna odeća za one kojima nedostaju zabave u novoj kolekciji Alexandre Vauthier

U modi je nekoliko večitih tema koje su gotovo neiscrpne – i svidelo se to nama ili ne, s vremena na vreme se pojavljuju u kolekcijama dizajnera.

Možda nisu najdublje i najkonceptualnije, ali uvek nađu odgovor u srcima javnosti – i zato će im se i dalje vraćati. Govorimo, na primer, o stilu stalnih članova legendarnog kluba Studio 54.

Pantalone sa rasplamsalim nogavicama, šljokice, blistave haljine od kaftana, smokinzi, perje, bluze sa mašnama – sedamdesete godine u svom sjaju i raskoši pamtimo uglavnom zahvaljujući fotografijama sa zabava legendarnog noćnog kluba, a sve zahvaljujući činjenici da se tamo okupljao sam vrh umetničkog i sekularnog Njujorka tog doba. Bianca Jagger, Pat Cleveland, Andy Warhol, Diana Ross, Liza Minnelli – obeležili su ovu eru i svi su formirali kolektivni portret u novoj modnoj kolekciji Alexandre Vauthier – čuvenog poštovaoca ovog određenog stila.

Francuski dizajner nas poziva da ne komplikujemo stvari i iskreno uživamo u onome što smo već toliko propustili tokom pandemije – zabavama. Stoga je heroina njegove kolekcije disko diva, kraljica plesnog podijuma. Nosi lepršave blistave pantalone ukrašene perjem, mini sa sjajnim karnerima, maksi haljine, smoking  i sjajni lame.

Najnovije