Harper's Bazaar Srbija

Šta nas očekuje na Paris Fashion Weeku

Nedelja mode u Parizu održaće se od 1. do 9. marta.

Njen program, bez mnogo detalja o formatu revija, najavio je Paris Fashion Week. Ono što je sigurno je da će se vrhunska Nedelja mode na svetu održati digitalno, zbog karantina koji je uveden u francuskoj prestonici, a  učestvovaće 93 modne kuće sa prezentacijama kolekcija za jesen 2021.

Prema prvom programu koji je objavila Federation de la Haute Couture et de la Mode, organizator nedelje mode, odsustvuje nekoliko poznatih kompanija, poput Kenza koji je najavio da će svoju kolekciju otkriti 26. marta filmom i Maison Margiela koja je takođe najavila da će predstavljati kolekciju van Nedelje mode i da još nije odredila datum. Brend Balenciaga je već predstavio svoju kolekciju za jesen 2021, mušku i žensku, kroz video igru koju je otkrio u decembru.

S druge strane, na ovoj pariskoj Nedelji mode imamo debi Gabriele Hearst za Chloe, nakon preuzimanja uloge kreativne direktorke najavljene u decembru, dok će Nicolas Di Felice debitovati kao novi kreativni direktor Direktor Courreges.

Takođe je veliko interesovanje za reviju Givenchy koja će se održati 7. marta, gde će Matthew Williams predstaviti svoju kompletnu mešovitu kolekciju (žene – muškarci) na pisti koja će biti njegova prva otkako je preuzeo funkciju kreativnog direktora. Međutim, format prezentacije još uvek nije poznat.

Po prvi put, pariska Nedelja mode započinje revijom koja će ugostiti kreacije diplomaca modne škole Instituta Francais de la Mode. Među kompanijama koje su uključene u program su Chanel, Dior, Hermès, Louis Vuitton, Balmain, Stella McCartney, Lanvin, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Isabel Marant, Paul Smith, Jil Sander, Altuzarra, Paco Rabanne, Vivienne Westwood, Miu Miu, Schiaparelli, Giambattista Valli i Loewe.

Najnovije