Harper's Bazaar Srbija

Under Armour predstavio svoju najbržu patiku za trčanje do sada

Ispitana na više od 17.000 kilometara, UA Flow Velocity Wind patika je najnovije poglavlje u trkačkim inovacijama koje odlikuje netipičan dizajn i sve-u-jednom sistem amortizacije koji eliminiše potrebu za gumenim spoljnim đonom.

Šta je stanje savršene fokusiranosti? To je ono kada imate osećaj da možete da trčite kilometrima bez stajanja. Osećaj da želite da nastavite još kilometar – zato što se osećate tako dobro. Osećaj lagane brzine bez napora. Osećaj vetra u leđa. Svaki trkač traži to stanje savršene fokusiranosti.

Under Armour je inspirisan elitnim trkačima i uvek je u potrazi za najinovativnijim rešenjima koja će im pomoći da budu još bolji. U sportu u kom je svaka sekunda važna, Under Armour tim je želeo da napravi laganu, ali čvrstu patiku koja će izdržati najzahtevnije treninge elitnih trkača. Tim se fokusirao na jednostavnu ideju – kako možemo da napravimo patiku koja je namenjena za brzinu i rušenje barijera? Da li bi mogli da izbace najteži deo patike – spoljni đon – bez žrtvovanja izdržljivosti ili prianjanja?

Posle tri godine, više od 17 krugova ispitivanja materijala, devet krugova biomehaničkih ispitivanja, 15 krugova ispitivanja patika i više od 17.000 kilometara ispitivanja habanja – uspeli su. Predstavljamo vam potpuno novi UA Flow međuđon.

UA Flow je reaktivno, hvatljivo i podržavajuće jedinjenje od jednostruke pene koje eliminiše potrebu za gumenim spoljnim đonom i koje je omogućilo da Under Armour napravi inovativnu patiku za trčanje s visokim prianjanjem koja nema konkurenciju na savremenom tržištu. UA Flow prvenac u kategoriji trčanja je UA Flow Velociti Wind, patika za trčanje visokih performansi.

UA Flow Velociti Wind je dizajnirana i konstruisana da pruži veliku reaktivnost i povrat energije, čvrsto prianjanje tako da možete samouvereno da trčite i revolucionarno superinženjersko gornje rešenje UA Warp, koje se savršeno uklapa u oblik stopala i oslobađa pun potencijal. UA Flow Velociti Wind je dizajnirana za brzinu na većim udaljenostima i daje vam vetar u leđa pri svakom koraku.

UA Flow je osmislio naš tima za inovacije u Portlandu u Oregonu, koji se udružio sa najboljim svetskim kompanijama za materijale kako bi obezbedio potpuno novo iskustvo u obući. Usredsredili su se na jednostavnu ideju: kako da se osećate da vam vetar duva u leđa pri svakom koraku? Rešenje: razmišljanje van okvira potpunim uklanjanjem tradicionalnog gumenog spoljnog đona, uz zadržavanje udobnosti, fleksibilnosti i prianjanja na svakom koraku.

Razvoj UA Flow odvijao se u saradnju između Dow i Under Armour timova, uključujući grupe za inovacije, dizajn proizvoda, biomehaniku, sportiste i potrošačke uvide, kao i mnoge druge – pri čemu je više od 50 ljudi bilo uključeno u zajedničku realizaciju ove nove tehnologije. Preko 130 elitnih sportista pretrčalo je više od 17.000 kilometara u fazi testiranja habanja proizvoda u procesu razvoja UA Flow.

UA Flow tehnologija međuđona prvi put se pojavila u koašrkaškoj kategoriji plasiranjem patike Stefa Karija Curry Flow 8, pod njegovim novim istoimenim brendom. Saradnja sa košarkaškom legendom podrazumevala je da je tim za performanse mogao da iskoristi svoja saznanja iz različitih kategorija i da dizajnira rešenja za elitne košarkaše i trkače.

ŠTA JE UA FLOW?

UA Flow potpuno menja dizajn tradicionalne patike za trčanje uklanjanjem gumenog spoljnog đona, čime se smanjila težina za 50–60 grama koliko on dodaje u proseku na tradicionalnoj patici za trčanje. UA Flow je najlakša tehnologija međuđona u aktuelnom trkačkom UA asoritmanu i donosi nenadmašivi lagani unutrašnji đon i dugotrajnu tehnologiju u kategoriju trčanja. Pena poseduje prirodno lepljivo prianjanje, zbog čega tradicionalni glomazni premazi iz prošlosti nisu potrebni.

UA Flow se u kategoriji trčanja prvi put pojavio kao UA Flow Velociti Wind, lagana patika za trkačke performanse dizajnirana za trkače koji žele neutralnu platformu sa trenutnim osećajem brzine. Sa samo 240 grama, ova patika je rešenje za trkače koji žele brzinu i podršku u intenzivnim treninzima, brzim dugim stazama i dužim trkama na putu.

SVE NOVE KARAKTERISTIKE ČINE PATIKU NAMENJENU ZA LIČNE REKORDE

UA Warp je revolucionarni gornji deo koji se savršeno uklapa u oblik stopala i tako oslobađa pun potencijal. Sadrži noseće trake koje se ponašaju kao sigurnosni pojasevi na stopalu, postavljene tamo gde su naši biomehaničari utvrdili da su od najveće koristi za trkača. Trake su zategnute kad vam zatrebaju i opuštaju se kada vam ne trebaju – čime uklanjaju tačke savijanja i štipanja sa tradicionalnog gornjeg dela izrađenog od kontinuiranog materijala.

Gornji deo UA Warp se zatim kreće u skladu sa stopalom, podržava ga pri svakom koraku i solobađa pun potencijal poboljšavajući efikasnost interakcije stopala i patike na svakom koraku. UA Warp vas zadržava na UA Flow međuđon, pri čemu uopšte ne ometa prirodno kretanje stopala.

UA Flow Velociti Wind pomaže trkačima da bolje uhvate podlogu i trče sa samopouzdanjem, uz nenadmašno prianjanje. Spoljni đon Flow bez gume pruža veće prianjanje od tradicionalnih rešenja radi boljeg hvatanja površine. Čak i bez tradicionalnog spoljnog đona, ispitivači habanja su otkrili da UA Flow postiže dobre rezultate u svim testiranim uslovima – od vlažnog cementa do neravnog šljunka i puteva promenjive teksture.

„UA Flow predstavlja još jedan veliki skok napred za Under Armour i otvara mogućnosti za buduće modele i sezone“, rekao je Džoš Ratet, globalni potpredsednik kompanije Under Armour za obuću. „Proteklih nekoliko godina bili smo usmereni i fokusirani na težnju da izgradimo autentičan i verodostojan trkački brend, a UA Flow Velociti Wind je zaista potvrda posvećenosti našeg tima stvaranju rešenja uz koja su svi trkači bolji.“

DNK PROIZVODA:

Težina: muški 9 – 241 g / ženski 7 – 227 g

Peta: 26 mm

Prednji deo stopala: 18 mm

Nagib đona: 8 mm

Proizvod dostupan na LINKU

PROMO

Najnovije