Zatvara se Grand Palais u Parizu

Kultno mesto održavanja Chanel revija

Amblematični prostor ostaće zatvoren tri godine da bi zasijao punim sjajem tokom Olimpijskih igara 2024. godine.

Do kraja 2020. godine, Grand Palais u Parizu zatvoriće svoja vrata kako bi bio obnovljen i bio spreman za Olimpijske igre 2024. godine, koje će se održati u Gradu svetlosti. Troškove obnove impresivne zgrade iz 1900. godine sa ogromnim staklenim krovom snosiće grad Pariz i kuća Chanel.

Od 2006. godine, kada je Karl Lagerfeld predstavio svoju prvu kolekciju za francusku kuću, Chanel smatra Grand Palais svojim „domom“. Slavnog dizajnera je oduvek impresionirao stakleni plafon.

 „Grand Palais sam prvi put video kao dete, kada je tamo bila izložba automobila, a jedno od mojih najdražih sećanja je baletska predstava Maurice Bejart kojoj sam prisustvovao na ovom sjajnom mestu“, rekao je Lagerfeld.

Do 2024. godine, kada se očekuje da će se ponovo otvoriti, Grand Palais će ustupiti mesto impresivnoj privremenoj konstrukciji koja će biti domaćin planiranih događaja – uključujući revije brenda Chanel. Nova zgrada ima površinu od 10.000 kvadratnih metara, projektovao je arhitekta Jean-Michel Wilmotte, a nalazi se u ogromnom javnom parku u blizini Ajfelovog tornja.

 harpersbazaar.gr

Najnovije