Poznati

Holivudski glumac neprepoznatljiv – u čije je telo ušao Bradley Cooper?

Bradley Cooper je napisao scenario, režira i igra glavnu ulogu u filmu o kompozitoru Leonardu Bernsteinu.

Ako je verovati pisanju američke štampe, Bradley Cooper suočava se sa najvećim glumačkim izazovom u karijeri – holivudski glumac je napisao, režira i igra glavnu ulogu u filmu Maestro, o slavnom američkom kompozitoru, muzičaru i dirigentu Leonardu Bernsteinu.

Ostvarenje, čiji je kreativni tvorac Bradley, produciraju dva slavna imena, reditelji Steven Spielberg i Martin Scorsese, a sve nastaje pod pokroviteljstvom streaming platforme Netflix.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FARGOLIFE (@fargo1ife)

Sudeći po prvim fotografijama sa seta, jedan od najzgodnijih holivudskih frajera uopšte ne liči na sebe. Osedeo je, ostario, čak su mu i dlačice na rukama sive, u skladu sa bojom kose. Velika pažnja posvećena je njegovom nosu – koji je bio najizraženiji deo na licu američkog kompozitora.

Film nosi naziv Maestro, a govori o ljubavnoj priči američkog muzičara i njegove supruge Felicije Montealegre, njujorške glumice čileanskih korena, koju tumači Carey Mulligan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sehban Farooqui (@banzoozal)

Osim ljubavne priče, film se bavi ogromnom muzičkom karijerom slavnog pijaniste, kompozitora i dirigenta (možda je u mainstream krugovima najpoznatiji po tome što je komponovao muziku za brodvejsku predstavu “Priča sa zapadne strane” iz 1957, za Hitchcockov krimić “Prozor u dvorište” i remek delo Eliaha Kazana “Na dokovima New Yorka).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🎞 (@comedianofcinema)

Netflix nije otkrio neke posebne detalje o filmu o svestranom muzičaru koji je osim mjuzikla komponovao simfonije, koncerte, opera, balete… ali s obzirom na obimnost zadatka –  Bradley je sigurno spreman da uđe u još jednu trku za Oskara.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Pročitajte još