Poznati

Kraljevska porodica otkriva svoje omiljeno cveće

Ako tražite inspiraciju za baštovanstvo.

Članovi porodice koristili su zvanični Twitter nalog da bi podelili svoje omiljene vrste cveća. Od đurđevka do azaleja, otkrijte omiljeno cveće kraljice Elizabete, princa Čarlsa i drugih članova kraljevske porodice.

Savršena je inspiracija ako želite da svom vrtu, balkonu ili terasi date novi život.

Kraljica Elizabeta: Đurđevak

Bakingemska palata otkrila je da je đurđevak jedno od najdražih cveća kraljice. Na njenoj kruni pojavljuju se beli cvetovi u obliku zvona, tako da je ovo cveće posebno važno za nju. Takođe se gaji u posebnim prostorijama palate.

Princ Čarls: Delfinijumi

Čarls, princ od Velsa, objasnio je zašto mu je ovaj upečatljivi cvet najdraži: „Za mene, veličanstveni, lepo oblikovani Delfinijumi imaju posebno mesto.“

Princeza Ana: Heleborus (kukurek)

Princeza Ana izabrala je ovaj cvet „ne samo zato što rano cveta, već zato što nastavlja da cveta dva meseca i često ih srećete u beskrajnim varijacijama“.

Vojvotkinja Kamila: Alchemilla Mollis

Kamilla, vojvotkinja od Cornvalla, ima slabost prema cvetu Alchemilla Mollis (damin plašt). “Ova biljka jedna je od najboljih za vazu ili baštu. Obavezna je za svakog baštovana.”

Grof i grofica od Wessexa: Azaleje

I princ Edvard i njegova supruga Sofi izabrali su azaleje za svoj omiljeni cvet, jer su „tako neverovatne u ovo doba godine i imaju najopojniji miris“.

Vojvotkinja od Gloucestera: ukrasni grašak

Mošusni grašak ili  Lathyrus odoratus je omiljeni cvet vojvotkinje.

Vojvoda od Gloucestera: Bele rade

Vojvoda od Gloucestera izabrao je običan cvet, objašnjavajući da „uživa da kopa između ploča i presađuje bele rade na drugo mesto kako bi pravilno i zdravo rasle“.

foto:profimedia/unsplush

Pročitajte još