Meghan Markle otkriva sve o spontanom pobačaju dok opisuje „nepodnošljivu tugu“

Megan Markl je imala spontani pobačaj odmah nakon što su se ona i princ Harry preselili u SAD. Odlučila je da o ovome govori javno i kaže sve o "nepodnošljivoj tuzi" koju je proživela nakon što je izgubila bebu.

 „Izgubiti dete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su mnogi iskusili, a malo se o tome govori.“ - rekla je Meghan. U neverovatno dirljivom eseju napisanom za New York Times, Markle opisuje osećaj oštrog bola dok je držala svog sina Archiea.

"Nakon što sam Archiu promenila pelenu, osetila sam oštar bol. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pevajući uspavanku kako bismo se oboje smirili, vesela melodija je bila potpun kontrast mom osećanju da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala prvorođeno dete, da gubim drugo. Nekoliko sati kasnije, ležala sam u bolničkom krevetu, držeći supruga za ruku. Osetila sam toplinu njegovog dlana, a on mi je ljubio ruku koja je bila mokra od naših suza. Zureći u hladne bele zidove, pokušavala sam da zamislim kako ćemo ovo preboleti."

Zatim se seća jednog trenutka prošle godine tokom kojeg je pokušavala da nađe „hrabro lice“ u očima javnosti. Novinar ju je pitao „Da li ste dobro? “ na šta je ona odgovorila: "Hvala na pitanju. Nije mnogo ljudi pitalo da li sam dobro.“

„Sedeći u bolničkom krevetu, gledajući kako se srce mog muža lomi dok je pokušavao da zadrži moje razbijene komade, shvatila sam da je jedini način da počnemo da se osećamo bolje postaviti pitanje:„ Da li si dobro? “

"Izgubiti dete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su mnogi iskusili, a malo se pričalo o njoj. Markle piše. "U bolu našeg gubitka, moj suprug i ja otkrili smo da će u sobi od 100 žena njih 10 do 20 pretrpeti pobačaj. Ipak, uprkos svom bolu, razgovor o ovome i dalje ostaje tabu, prožet (neopravdanom) sramotom i produžavanjem ciklusa usamljene žalosti“.

Neverovatno dirljiv esej Meghan Markle možete pročitati ovde.

foto:vt.co

Pročitajte još

Pročitaj još