Poznati

Po čemu ćemo pamtiti MTV VMA: svemirskom odelu Johnny-ja Deppa ili zadnjici Damiana Davida?

U trku ulazi i ceo cenzurisani nastup benda Maneskin.

Sinoć je u Nju Džersiju, u Prudential centru u Njuarku, održana dodela MTV VMA (Video Music Awards), a glavno priznanje pripalo je pevačici Taylor Swift za desetominutnu verziju pesme All Too Well iz 2012. godine.

Osim toga, pevačica je odnela još dve nagrade – za najbolji dugometražni video format i najbolju montažu, za istu pesmu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MTV (@mtv)

Umetnikom godine proglašen je pevač Bad Bunny, Billie Eilish dobila je nagradu za pesmu godine – Happier Than Ever, koja je proglašena i najboljom pop pesmom.

Najbolji novi umetnik je pevačica Dove Cameron, hip-hop pesma Do We Have a Problem, pevačica Nicki Minaj i Lil Baby, rok pesmom proglašena je Black Summer grupe Red Hot Chilli Peppers, a priznanje za najbolju alternativnu pesmu pripalo je bendu Maneskin za I Wanna Be Your Slave.

A da nije cenzurisan, Maneskin bi sinoć imao nastup za pamćenje. Zapravo, ako će se po nečemu pamtiti ovogodišnja dodela nagrada onda će to sigurno biti zadnjica frontmena benda, Damiana Davida, i gole grudi basistkinje Victorije de Angelis. 

Šta se zapravo desilo? Tokom izvođenja Maneskinove pesme Supermodel dogodila se nezgoda s Victorijinim kostimom: samo nekoliko trenutaka nakon što je počeo performans, basistkinja je imala problem sa gornjim delom odeće koji joj spao i otkrio golu dojku (druga dojka je već bila otkrivena, jedino je bradavica bila prelepljena nalepnicom u obliku srca). 

Iako joj je top spao, Victorija je nastavila da svira bas gitaru, ali je MTV, ipak, odlučio da cenzuriše njihov nastup tako što je prikazivao kadar dvorane sa krova, što se nije svidelo gledaocima.

Osim spadanja kostima i namerno otkrivene Damianove zadnjice, veliku pažnju izazvao je i glumac Johnny Depp, koji je kao gost imao svojih pet minuta na dodeli MTV VMA. Johnny se u dvorani pojavio lebdeći iznad bine u svemirskom odelu, a s obzirom na to da je ovo njegovo prvo javno pojavljivanje u Americi nakon suđenja sa Amber Heard, osvrnuo se i na to, naravno samo aludirajući na ceo slučaj. 

– Trebao mi je posao! Samo želim da znate da sam dostupan za rođendane, bar micve, venčanja, buđenja, bilo koje stare stvari koje su vam potrebne, rekao je glumac, aludirajući na to da je zbog suđenja sa bivšom suprugom umalo bankrotitao. 

A onda je rekao nešto što zapravo misle svi gledaoci MTV VMA

– VMA, hajde da se vratimo je**noj muzici, hoćemo li?

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube 

 

Pročitajte još