Ana Kraš, Anika Božić, Sara Brajović: One su najlepše obučene Srpkinje

Svojim stilom osvajaju pažnju ne samo domaće, već i svetske javnosti.

Fotografija: Instagram/@bojana

Osim što su prirodno lepe, devojke sa naših prostora oduvek su vodile računa o izgledu i bile modno osvešćene. U vreme između dva svetska rata, dok je Pariz bio neprikosnoveni modni centar, Srbija je toliko pratila korak sa modom da je čak postojala izreka: "Kad u Parizu pada kiša, u Beogradu se otvaraju kišobrani". Tako je i danas. Iako većina devojaka pati trendove i upućena je u savremena modna dešavanja, postoje one koje se izdvajaju u masi - ne samo na beogradskim ulicama, nego i u svetu

Mada je u Srbiji mnogo poznatih ličnosti koje se besprekorno oblače, predstavljamo vam deset devojaka sa autentičnim stilom i istančanom osećaju za modu. 

1. SARA BRAJOVIĆ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara O (@sarabrajovic)

Devojka čiji je nepogrešivi modni izraz hvalila Ana Vintur, urednica američkog Voguea, Sara Brajović, diplomirani istoričar, pijanistkinja, glumica, manekenka, event menadžer, a nekad i blogerka, rođena je u Parizu, a još kao mala devojčica, zahvaljujući uspešnim roditeljima, u dnevnoj sobi zaticala je Moraviju, Alena Delona, Belmonda. Fotkao ju je slavni Peter Lindbergh, a obrazovanjem, lepotom, manirima i stilom, stekla je brojne obožavaoce širom sveta. Plus, snimala je reklamu sa Judeom Lawom. 

2. TAMARA KALINIĆ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

O stilu Tamare Kalinić ne mora ništa da se kaže, dovoljno je da pogleda njen instagram profil. Jasno je zašto se rođena Novosađanka poslednjih godina nalazi u prvim redovima na svim Nedeljama mode i zašto uvek prva isprobava odeću najznačajnijih modnih brendova. U početku je gajila samo strast prema modi, a onda je to pretvorila u profesiju. Trendove ne prati slepo, već svom autfitu uvek da neki lični pečat. 

3. ANIKA BOŽIĆ

Ono što je najlepše u vezi sa stilom Anike Božić Al Saraj, nekadašnje manekenke koja je udata za bogatog biznismena iz Palestine, jeste to što se vidi da je oblačenje beskrajno zabavlja. Ona se ne ustračava da kombinuje različite dezene, materijale i boje, zbog čega se uvek izdvoji u masi slično odevenih ljudi. Lepotica živi na relaciji Pariz - Kairo, a ima nadimak "arapska princeza". 

4. MIJA KNEŽEVIĆ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mija Knezevic (@mijaporter)

Devojka srpsko-crnogorskih korena, deo detinjstva provela je u Beogadu, školovala se u Švajcarskoj, Londonu i Njujorku, gde i danas živi. Davne 2009. godine pokrenula je uspešan modni blog "Mij-A-Porter", da bi 2010. postala ambasadorka Srbije za Burberry. Njen stil je besprekoran, a ono što ga izdvaja je to što MIja ume da nosi naizgled jednostavne stvari na krajnje neobičan način. 

5. ANA KRAŠ 

Beogradska umetnica, u svetu čuvena po svojim Bonbon lampama, dizajnerka nameštaja, modna kreatorka i fotograf, sarađuje sa brojinim modnim magazinima. Nekada je radila i kao manekenka, dok je danas uglavnom iza objektiva. Privatno je krasi vrlo specifičan modni izraz koji osim u Beogradu, šeta ulicama Njujorka, gde živi. Ako niste znali, ima nešto zajedničko sa glumicom Natalie Portman - obe su izlazile sa američkim muzičarem Devendrom Banhartom. 

6. MINA CVETKOVIĆ

Rođena Nišlijka, deceniju i po jedan je od naših najuspešnijih modela u svetu. Na samom početku karijere sarađivala je sa modnim kućama kao što su Chanel, Valentino, Versace, Armani, što je svakako uticalo na njen modni izraz i sposobnost da na svakom javnom događaju bude obučena u skladu sa prilikom. I dalje se bavi manekenstvom, samo što sada nosi muževljevo prezime Russell. 

7. BOJANA KRSMANOVIĆ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bojana Krsmanovic (@bojana)

Iako se uglavnom nalazi na listama najseksepilnijih i najlepših žena na svetu, Bojana Krsmanović zapravo ima potpuno autentičan stil oblačenja. I ne samo to, ona već nekoliko godina ima svoju modnu liniju, gde kreira haljine kakve i sama voli da nosi, lepršave i romantične, ali koje obavezno ističu figuru. Živi na relaciji Beograd - Njujork, a ako želite da vidite dobar street style zapratite je na instagramu. 

8. JELENA ĐOKOVIĆ 

Ono što je najbolje u vezi sa modnim izrazom Jelene Đoković jeste to što ona verovatno ni ne  razmišlja o njemu. Iako ju je Ana Vintur svojevremeno proglasila it devojkom, supruga Novaka Đokovića, preduzetnica i humanitarac, nikad nije želela da ostvari uticaj svojom pojavom, već radom. Opet, modni magazini je često uzimaju za primer kad je stil u pitanju, a o njenim odevnim kombinacijama najviše pišu onda kada je uslikaju dok na teniskim mečevima bodri svog supruga sa tribina. 

9. MILENA RADULOVIĆ 

Milena jako voli modu, toliko da kad je vidite na ulici ostanete impresionirani odećom koju ima na sebi. Na crvenim tepisima i televiziji, viđamo je uglavnom u garderobi koja ističe njen seksepil i zgodnu figuru, dok privatno voli romantičnije, lepršavije stvari. Treba pomenuti da glumica, s obzirom na to da je na putu da ostvari internacionalnu karijeru, ne dobija komplimente za izgled samo kod nas, već i u Rusiji. 

10. ANTONINA PETKOVIĆ 

Muza Valentina i Toma Forda, prelepa Čačanka je pravi primer za to kako se treba oblačiti u skladu sa svojim godinama, energijom i interesovanjima. Dok je na pisti i editorijalima viđamo u najskupljoj brendiranoj odeći, Antonina privatno kombinuje sportske dukseve sa luksuznim komadima, mama's pants sa košuljama muškog kroja, vintage predmete sa onima po poslednjoj modi. Često je možete sresti u Beogradu, gde u udobnoj obući šeta gradskim ulicama, i uveriti se zašto je jedna od najbolje obučenih Srpkinja. 

Tekst: Jelena M.

Foografije: Instagram 

 

 

Pročitajte još

Pročitaj još