Netradicionalne neveste - 8 alternativnih ideja ako na svom venčanju ne želite da nosite venčanicu

Kombinezoni, odela i neočekivana paleta boja u zavisnosti od vašeg stila i raspoloženja.

Elizabeth Taylor se tokom svog života udavala osam puta. Samo je dva puta odabrala „tradicionalnu“ belu venčanicu - prvi put na venčanju sa Conradom Hiltonom i za svoje poslednje venčanje sa Larryem Fortenskyem. Bila je smela, kako u izboru partnera, tako i u odabiru haljina za venčanja i birala nekonvencionalne komade investirajući u šarene haljine, odela sa suknjama i šarene kaftane.

S druge strane, Bianca Jagger napisala je svoju priču na stranicama kultnih izgleda za venčanja svih vremena kada se na svom venčanju sa Mickom Jaggerom, 1971. godine u Saint-Tropezu, pojavila u odelu Yves Saint Laurent-a.

Ali ove dve poznate dame nisu jedine koje su odbacile klasične, romantične, upečatljive venčanice i pokazale interesovanje za drugim odevnim komadima.

Bette Davis je na svom trećem venčanju nosila karirano odelo, Lauren Bacall bež odelo sa suknjom sa kožnim kaišem, Rita Hayworth se venčala u svetlo plavoj plisiranoj haljini, Marilyn Monroe u čokoladnoj haljini sa odgovarajućom jaknom, Brigitte Bardot u ružičastoj košulji, Mia Farrow u belom odelu sa kratkom suknjom, Audrey Hepburn u mini haljini Givenchy, Yoko Ono u mini suknji, šeširu i patikama, Julianne Moore u jorgovan haljini Prada, Solange Knowles u kremastom kombinezonu.

Ove neveste ušle su u istoriju kao posebno elegantne i nude inspiraciju svim ženama koje odbacuju ideju venčanice.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete pravu odeću za dan venčanja:

  • Kažite „ne“ beloj boji: alternativno možete nositi komplet u ružičastoj, žutoj, plavoj, lila i još intenzivnijim bojama poput crvene, plave ili zelene.
  • Kladite se na dvodelne komplete: od odela sa pantalonama ili suknjom, do maksi suknji koje mogu biti idealne za vaše venčanje.
  • Obucite kombinezon.
  • Nosite mini haljinu ili odelo sa mini suknjom.
  • Izaberite komad ili set svog omiljenog brenda.
  • Ako želite nešto seksi, uložite u slip haljinu.
  • Investirajte u aksesoare umesto u fini nakit.
  • Kladite se na crnu: ako vam je crna omiljena boja, a mala crna haljina vaš omiljeni komad, zanemarite pravilo koje kaže da su "nevine boje" ili "boje radosti" pogodne za venčanje.

U galeriji fotografija vam predstavljamo netradicionalne neveste i odevne komade za kreiranje neobičnog stajlinga za venčanje.

foto:harpersbazaar.gr

 

Pročitaj još