Harper's Bazaar Srbija

13 podkasta poznatih ličnosti koje morate da slušate

Mnoge svetske zvezde dodale su još jedno zanimanje u svoj radni rezime - podkaster.

Kao medij koji najčešće konzumiramo dok radimo nešto drugo – vozimo auto, sređujemo kuću ili nokte, trčimo ili vežbamo u teretani, podkast je postao omiljena audio forma mnogim ljudima u poslednjh desetak godina. Iako imaju svoja zanimanja – pevaju, glume ili se bave modelingom, mnoge poznate ličnosti nisu odolele podkastima i oprobale su se kao domaćini emisija na razne teme i, možda, pružile drugačiji, inteligentniji uvid u svoju intimu.

Apsolutno svi vole dobar podkast – o čemu govori i hit serija sa Selenom Gomez, Steveom Martinom i Martinom Shortom u glavnim ulogama, Only murders in the building, a mi predstavljamo 13 podkasta koje vode poznate ličnosti. 

Podcrushed

Domaćini ovog podkasta su Penn Badgley, Nava Kavelin i Sophie Ansari, koji se u svakoj epizodi fokusiraju na neki događaj iz svog detinjstva, srednje škole, fakulteta, uključujući prva zaljubljivanja, loše frizure, čudne momente… Svake godine dovode nekog slavnog gosta – prijatelja i kolegu, a već sui h posetili Jenna Ortega, Chase Crawford i Sebastijan Stan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PODCRUSHED (@podcrushed)

High Low with EmRata

Glumica i model, nedavno je dodala i zanimanje podkaster u svoj radni rezime. Autorka knjige eseja The My Body itekako ima šta da kaže o pitanjima rodne ravnopravnosti, ženskog tela, podele uloga, seksualnosti. Govori o temama koje nju zanimaju, dva puta nedeljno – jednom sama obrađuje neki društveni fenomen, a drugi put to radi sa nekim gostom. Jedna od njenih prvih gošći bila je Julia Fox.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Archetypes

Podkast Meghan Markle možete naći na platformi Spotify, a ako se dvoumite oko toga da li da ga slušate ili ne, znajte da se nakon emitovanja prve epizode, u kojoj se kao gost pojavila Serena Williams, dve nedelje bio na listi najslušanijih. Osim podkasta, sada na Netflixu možete pronaći i dokumentarnu seriju o Meghan i njenom suprugu, princu Harryju, kao i njegove memoare, Spare, koji su trenutno najprodavanija knjiga na svetu. 

Drama Queens

Podkast koji vode Hilarie Burton, Sophia Bush i Joy Lenz vraća nas nazad u srednju školu. Usponi i padovi, ljubavi, gubici, borbe, trijumfi, prijateljstva… Ako ste voleli seriju One Tree Hill, volećete i ovaj podcast koji okuplja tri kraljice drame, koje seciraju svaki detalj ove serije.

Red Table Talk

Red Table Talk je američka talk-show emisija koju vode glumica Jada Pinkett Smith, njena ćerka Willow Smith i Jadina majka, Adrienne Banfield-Norris. Premijerno je prikazan u maju 2018, prikazuje se do danas, i ima veliki broj fanova širom sveta. U njemu majke i ćerke raspravljaju o raznim fenomenima današnjice. Ovaj podcast ima i svoj spinoff, Red Table Talk: The Estefans, sa Glorijom Estefan, Emily Estefan i Lili Estefan.

The Goop Podcast

Čuvena platforma Gwyneth Paltrow ima svoj podkast koji vodi i uređuje lepa glumica. U njemu dovodi svoje prijatelje – poznate i slavne goste: poslednja je, recimo, bila Katy Perry, a u podkastu su dve slavne glumica razgovorala o tome kako jedan partnerski odnos menjaju deca. 

The Left Ear

Podkast Dakote Johnson drugačiji je zbog svoje tematike – glumica obrađuje teme nasilja i zlostavljanja svake vrste, ispitujući žrtve i preživele, širom planete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dakotashades (@dakotashades)

Armchair Expert

Još jedan podcast koji vode glumci, a to su Dax Shepard i Monica Padman. Svaka epizoda prati ovo dvoje kolega koji intervjuišu svoje kolege, al ii novinare, akademike, naučnike. Podkast je lansiran 2018, a u prvoj epizodi gostovala je Daxova žena, glumica Kristen Bell.

Sibling Revelry

Dovoljno je reći brat i sestra – Kate Hudson i Oliver Hudson. 

Work in Progress 

Work in Progress sa Sophiom Bush prati duhovite, iskrene, lične, profesionalne i ponekad čak i političke razgovore američke glumice sa ljudima koji je inspirišu.

The Gurls Talk Podcast

Podkast britanske manekenke Adwoe Aboah, možda nije bio aktivan prošle godine, ali uprkos tome ima preko 60 epizoda. U njemu ona dovodi, poput mnogih svojih kolega podkastera, slavne goste gde pričaju o raznim dnevno političkim temama i fenomenima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GURLS TALK (@gurlstalk)

Pretty Big Deal

Podkast koji vodi Ashley Graham takođe nije aktivan u poslednje vreme, no najpoznatija plus-size manekenka uspela je za kratko vreme, nekoliko meseci i preko 20 epizoda, da ugosti neke od najvećih senzacija na internetu poput Lize Koshy, Hailey Bieber, Chelsee Handler. 

The Michelle Obama Podcast 

Nekadašnja prva dama Amerike s vremena na vreme voli da porazgovara, uživo u podkastu, sa svojim bliskim prijateljima, članovima porodice, ali i renomiranim lekarima, naučnicima, sociolozima, naravno na razne teme, koje se tiču svih nas. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije