Harper's Bazaar Srbija

Netflix otkazao seriju Meghan Markle 

Sadržaj koji plasira vojvotkinja od Sussexa više ne može da se uklopi u novi koncept streaming servisa. 

Netflix je odustao od snimanja animirane serije “Biser” koju je trebalo da producira kuća Archewell Productions u vlasništvu Meghan Markle i princa Harryja. Nakon prvog značajnog pada broja pretplatnika u poslednjih deset godina, streaming platforma radi na promeni strategije poslovanja koja će, čini se, uticati i na vojvotkinju od Sussexa.

Prema Deadlineu, animirani projekat, koji je trebalo da bude biti porodična serija, neće biti prikazan na Netflixu, iako je serija izaivala veliko interesovanje javnosti.

– Baš kao mnoge devojke njenih godina, naša junakinja Pearl je na putu samootkrivanja dok pokušava da savlada svakodnevne životne izazove, rekla je Markle u najavi serije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALUXE (@aluxenews)

Šta je razlog Netfliksove odluke? Kompanija je prošlog meseca saopštila da ima nagli pad pretplatnika i upozorila da će milioni drugih napustiti uslugu, što je tržišnu vrednost kompanije smanjilo za više od 50 milijardi dolara, pa će ona morati da poradi na kvalitetu sadržaja, kako bi sačuvala korisnike. 

Otkazivanje emitovanje “Bisera” ne znači i prekid saradnje Netfliksa sa Megan Markl i princom Harijem. I dalje je na snazi njihov prošlogodišnji ugovor koji poznatom paru može da donese 100 miliona dolara.

Megan Markl i princ Hari osnovali su 2020. produkcijsku kuću sa ciljem da proizvode sadržaje koji informišu, ali i daju nadu. Serije, među kojima i one dokumentarne, dugometražni filmovi i programi za decu nalaze se na spisku njihovih planova.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije