Harper's Bazaar Srbija

25 najiščekivanijih filmova u 2022.

Moramo da priznamo da 2022. već obećava! U redu, znamo da ne smemo da budemo previše optimistični, ali ako je verovati prema astro prognozama i onim koje se tiču serija, zaista imamo čemu da se nadamo.

Danas smo prečešljali i filmske najave i možemo vam reći da su jednako zanimljive – iako ne možemo još uvek da pogledamo trejler za svaku od njih, lako je zaključiti da nam predstoji dobra godina.

Evo kojim ostvarenjima možemo da se radujemo:

A Hero, 7. januar

Scream, 14. januar 

The Worst Person in the World, 4. februar

Downton Abbey: A New Era, 18. mart

Everything Everywhere All at Once, 25. mart

Nitram, 30. mart

The Northman, 22. april

65, 29. april

“Astronaut sleće na misterioznu planetu samo da bi otkrio da nije sam”, glasi kratak opis zapleta ovog naučnofantastičnog trilera koji se čvrsto drži u tajnosti. S obzirom na to da u njemu glumi Adam Driver – znamo da ćemo dobiti nešto vredno pažnje!

Elvis Presley film, 3. jun

When the Crawdads Sing, 22. jul

Daisy Edgar-Jones, zvezda serije Normal People, glumi Kiju, mladu devojku koja odrasta u močvari Severne Karoline. Reč je o adaptaciji istoimenog romana Delije Owens u kom će glumiti i simpatični Harris Dickinson.

Nope, 22. jul

The Woman King, 16. septembar

Viola Davis, Lashana Lynch, John Boyega i Thuso Mbedu čine postavku zbog koje je ova istorijska saga vredna čekanja! Inače, priča je smeštena u zapadnoafričkom kraljevstvu Dahomej i usredsređena je na generala ženske vojne jedinice.

Don’t Worry Darling, 23. septembar

Bee Gees Biopic, 4. novembar

Kenneth Branagh će režirati još uvek neimenovani biografski film Bee Gees koji prati živote braće Barryja, Mauricea i Robina Gibba, od njihovih skromnih početaka pa sve do velikih pop zvezda. Inače, iza filma stoji isti produkcijski tim koji je radio i na filmu Bohemian Rhapsody i iako još uvek ne znamo detalje o filmu, znamo datum premijere.

She Said, 18. novembar

Carey Mulligan i Zoe Kazan glumiće Megan Twohey i Jodi Kantor, novinarke The New York Times-a koje su objavile priču o istoriji seksualnog zlostavljanja Harveya Weinsteina. Ovo ostvarenje vrlo verovatno može da bude glavni kandidat za brojne nagrade u 2023.

I Wanna Dance With Somebody, 23. decembar

Nagli uspon i tragični pad Whitney Houston biće tema ovog emotivnog filma u kom Naomi Ackie glumi legendarnu pevačicu, Ashton Sanders njenog bivšeg muža, Bobbyja Browna, a Stanley Tucci producenta njene muzike Clivea Davisa.

Babylon, 25. decembar

Novi film Damiena Chazellea će istražiti prelazak sa nemih filmova na zvučne, a u glavnim ulogama se nalaze Margot Robbie, Brad Pitt, Tobey Maguire i mnoge druge zvezde.

After Yang 

After Yang je adaptacija naučno-fantastične kratke priče u kojoj glume Colin Farrell i Jodie Turner-Smith o kućnom androidu koji ne radi.

Paris, 13th District

The Innocents 

Benediction 

Reč je o biografskom filmu o pesniku iz perioda Prvog svetskog rata, Siegfriedu Sassoonu, koga glumi Jack Lowden. Ovaj film je debitovao u Torontu, prošle jeseni.  

The Forgiven 

U pitanju je adaptacija istoimenog romana Lawrencea Osbornea o bogatom, svadljivom paru kog glume Ralph Fiennes i Jessica Chastain, a koji upada u mračnu nesreću u Maroku. 

Blonde

Blonde je adaptacija istoimenog romana Joyce Carol Oates koji govori o Marilyn Monroe koju će glumiti Ana de Armas. U filmu će glumiti i Bobby Cannavale, Adrien Brody, kao i mnoge druge zvezde. 

Killers of the Flower Moon 

Robert De Niro i Leonardo DiCaprio zvezde su ovog neobičnog vesterna koji prati istragu FBI-ja o nizu ubistava usmerenih na starosedeoce Amerike.

Disappointment Blvd. 

Predstavljen kao horor komedija sa eklektičnom glumačkom postavom koja uključuje Joaquina Phoenixa, Meryl Streep, Michaela Gandolfinija i Patti LuPone, ovaj “intimni portret jednog od najuspešnijih preduzetnika svih vremena” sigurno je film koji nećemo zaboraviti!

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije