Harper's Bazaar Srbija

Šta gledamo u aprilu: 10 filmova i serija kojima se radujemo

Pred nama je uzbudljiv mesec kad su filmovi u pitanju.

Iako april možda nije savršeno vreme za bindžovanje, kao na primer decembar, jer vas sve mami da izađete napolje (daleko od kauča i tv-a), ovaj donosi neke sadržaje zbog kojih vredi propustiti dešavanja van kuće. Jedno od njih je dokmentarni film o Brooke Shields, u kojem lepotica, koja glumi od svoje 12 godine, konačno razotkriva istine koje su decenijama interesovale javnost. 

Priču o Brooke gledajte na Hulu  i Disney + kanalu, a u nastavku iščekirajte i ostale naslove. 

Schmigadoon!, druga sezona

Magični gradić u kojem se svi ponašaju kao da su u nekom mjuziklu u drugoj sezoni smešten je u šezdesete i sedamdesete. Serija koja je osvojala Emmy nagrade vraća se na Apple TV + 5. aprila.

 

Super Mario Bros film

Urađen u kolaboraciji sa NIntendom, film koji je inspirisala čuvena igra akciona je avantura u kojoj glasove junacima pozajmljuju Chris Pratt i Anya Taylor Joy (Chris je Mario, a Anya princeza Peach). U svetskim bioskopima je od petog aprila, a uskoro dolazi i kod nas.

Grease: Rise of the Pink Ladies, serija

Spinof voljenog mjuzikla iz 1978. U kojem su glavne uloge tumačili ništa manje voljeni John Travolta i Olivia Newton-John, Grease: Rise of the Pink Ladies romantična komedija dešava se četiri godine ranije nego radnja originala. Od 6. Aprila gledajte na Paramount +.  

Tiny Beautiful Things, serija

Nova Hulu serija zasnovana je na čuvenom romanu od Cheryl Strayed. Dok joj se život majke i suprige raspada, Clare počinje da radi kao kolumnistkinja za rubriku “Dear Sugar” (Draga Saveta) i, paradoksalno, pomaže sebi i svojim čitaocima da reše razne životne probleme. Ovu inspirativnu priču pratite od 7. aprila.

Renfield

Voljeni Nicholas Hoult (kogha ove godine gledamo u trećoj sezoni serije The Great) u novom filmu tumači R. M. Renfielda, potrčka Grofa Drakule. Nakon što je vekovima pribavljao žrtve za svog narcističkog šefa, Renfieldu je konačno dozlogrdilo i rešava da izađe iz Drakuline senke. Da li mu i kako to polazi za rukom gledajte u bisokopima od 14. aprila.

Chevalier, film

Biografska ppriča o Josephu Bologne, violinist iz 18. Veka, kome, kao nezakonitom sinu ropkinje i vlasnika plantaže, muzički talenat pomaže da se domogne visokog društva. Od njegove borbe protiv rasizma do ljubavne afere sa kraljicom Marijom Antoinettom, ova istorijska drama otkriće još neke pojedinosti o francuskom društvu koje možda niste znali. U bioskopima od 21. aprila.

Ghosted, film 

Film koji ne morate gledati u bioskopima jer stiže na Apple TV + platformu 21. aprila, bavi se popularnim fenomenom kad su muško-ženski odnosi u pitanju – gostovanjem. Iako se ono u stvarnom životu češće dešava ženama, na filmu gotovo uvek nestane žena, a muškarac je taj koji pati i traži misterioznu lepoticu. On je Chris Evans, a ona Anna de Armas (agentkinja tajne službe Sadie).  

Sweet Tooth, sezona 2

Avanturistička serija i postapokaliptične priče o junacima kao što su čovekoliko-jelenski hibrid nazvan Gas koji pokušavaju da spasu ljudsku vrstu nastravljaju se 27. aprila.

Are You There God? It’s Me, Margaret

Evo jednog filma koji će vam izazvati nostalgiju za vremenom u kojem niste živeli i ljudima kakve verovatno nikad niste sreli, ali ih obožavate. Prema romanu Judy Blume. U glavnoj ulozi je predivna Rachel McAdams, a film u bioskope stiže 28. aprila.

Fatalna privlačnost

Priča je stara i poznata od kada je sveta i veka, a čuvena nakon filma Fatal Attraction iz 1987. Ovo je rimejk čuvenog ostvarenja, u vidu mini serije, sa jednim modernim tvistom. Pratite na streaming kanalu Paramount + od 30. aprila.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, YouTube

Najnovije