Da li radite piling kose? Evo zašto ovaj korak treba da bude obavezan u vašoj beauty rutini

Briga o kosi i briga o vlasištu su dve različite stvari.

Većina ljudi na piling vlasišta gleda kao na nepotreban dodatni korak u već dovoljno zauzetoj nezi kose koja podrazumeva barem šamponiranje i kondicioniranje.

Međutim, kako je smena godišnjih doba jedno od najizazovnijih perioda po pitanju zdravlja kose, bilo je potrebno pronaći novo rešenje za problem suvoće i opadanja koji se često javlja s početkom jeseni.

Ispostavilo se da je koža na vlasištu ista kao i koža na bilo kom drugom delu tela, te da je izvođenje redovnog pilinga neophodno kako bi nega bila kompletna.

"Održavanje skalpa čistim pomoći će postojećoj kosi da postane gušća i punija, a takođe će pomoći i kosi koja će tek porasti da bude potpuno zdrava", kaže triholog David Adams, stručnjak za zdravlje vlasišta i kose. "Zaista je važno razdvojiti potrebe vlasišta i kose", dodaje on.

Sada kada smo savladali ovu lekciju, evo koji to beauty trik u skladu sa novonaučenim gradivom možete da primenite već danas.

Naime, dodavanje samo jedne kašike šećera u šampon postaje novi trend u svetu lepote.

Šećer ljušti vlasište i uklanja mrtve ćelije kože, te će sastojci iz proizvoda za negu kose efikasnije očistiti i hidrirati dlaku”, tvrdi dermatolog Francesca Fusco. Šećer će se takođe "lako rastvoriti i isprati bez ostavljanja ostataka na kosi”, zaključuje ona.

Ovaj home-made piling za vlasište pružiće iznenađujuće hranljiv efekat, te će kosa postati mekša i sjajnija.

Ukoliko koristite dosta laka za kosu, ovaj piling radite jednom nedeljno, a u drugom slučaju biće dovoljno da postupak ponovite jednom u dve nedelje.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još

Pročitaj još