Da li ste ikada čuli za GIMNASTIKU za lice?

3 jednostavne vežbe za lice bez bora

Kao što vežbe u teretani zatežu mišiće tela, tako i vežbanje mišića lica povećava tonus i elastičnost kože lica.

Pozitivna svojstva gimnastike za lice potvrđuju svi gurui zdravog načina života i stručnjaci za lepotu. Nije iznenađujuće, jer se uz pomoć jednostavnih vežbi za lice možete osloboditi bora, učiniti jagodice izražajnijim, zategnuti konture lica i sprečiti efekat starenja.

Stručnjaci čak tvrde da gimnastika lica može zameniti estetsku plastičnu hirurgiju. „Gimnastika za lice“ čini da lice izgleda mlado i zategnuto. Glavna stvar kod gimnastike za lice uopšte nije broj izvedenih vežbi, već njihova regularnost. Stoga ih možete raditi barem nekoliko puta svaki dan - a na rezultate nećete dugo čekati.

Pomičite uši

Stručnjaci savetuju svima da pomeraju uši svakog jutra - pa ako već ne znate kako to da uradite, vreme je da naučite. Ova jednostavna vežba ima nekoliko prednosti odjednom. Prvo, kada pomerimo uši unazad, koža preko očiju se povlači. Ovo je odlična prevencija pojave bora na ovom području. Drugo, ova vežba pomaže u razvoju mišića koji se nalaze na čelu, što takođe sprečava starenje. Pored toga, pomeranje ušiju utiče da naš mozak bolje radi, pa ovu vežbu možete da radite kada je potrebno da se usredsredite i rešite neki problem.

Vežba mišića čela

Za većinu žena upravo je čelo problematično područje, jer se bore ovde prvo pojavljuju. Postoji mnogo vežbi za sprečavanje ili smanjenje pojave bora. Najjednostavnije je sledeće: stavite dlan na čelo tako da mali prst leži na liniji obrva. Podignite obrve laganim pritiskom dlana na čelo - i pripazite da se tokom vežbe na koži ne pojave nabori. Ponavljajte ove korake nekoliko puta dok ne osetite blagi zamor mišića. Ovu vežbu treba raditi svaki dan za najbolje rezultate.

Za nazolabijalne bore

Još jedno problematično područje za mnoge je nazolabijalno područje. Da biste sprečili da se bore pojave ili postanu manje uočljive, možete svaki dan da radite po jednu vežbu. Lagano otvorite usta, kao da govorite slovo „a“. Usisajte obraze i spojite usne da dobiju oblik poput usta ribe i pokušajte da ih uvučete sa sve većom snagom. Ako pravilno izvedete ovu vežbu, osetićete kako se mišići stežu od brade do samog mosta nosa. Ponovite vežbu nekoliko puta dok ne osetite blagi umor, kao posle trbušnjaka ili čučnjeva.

foto:skin.ru

Pročitajte još

Pročitaj još