Kako se rešiti natečenih i bucmastih obraza

I postići lep izgled lica bez mnogo napora...

Isprobajte jogu lica

Mišići lica (a takvih je kod ljudi 57) mogu se trenirati i tonirati na isti način kao i bilo koji drugi. Redovno vežbanje „joge za lice“ pomoći će ne samo da smršate u licu, već i da se nosite sa znacima starenja. Sa godinama mišići lica slabe, postaju opušteniji, što uzrokuje bore. Redovno izvođenje vežbi joge za lice može da opusti one mišiće lica koji su hronično napeti i ojača one oslabljene. Pored toga, takva joga pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi u mišićnom tkivu lica, to mu omogućava da bude bolje zasićeno kiseonikom, što zauzvrat podstiče proizvodnju kolagena (koji se primetno usporava do 30. godine).

Redovno masirajte lice

Masaža lica može se obaviti rukama, uz pomoć posebnog kristala ili posebnih naprava. Naravno, to neće pomoći sagorevanju masti, ali će savršeno rešiti problem sa natečenošću. U proseku se više od 70% žena suočava sa hroničnim otokom lica, zbog čega lice gubi izražajnost. Započnite svako jutro masažom lica i zagarantovan vam je primetan efekat. Glavna stvar je ne preterati: previše aktivno masirajući lice, rizikujete da istegnete kožu, što može izazvati njenu mlohavost i pojavu bora.

Spavajte pravilno

Svi znamo za pravilo - spavajte najmanje 8 sati dnevno, ali ga mi, u nastojanju da uradimo što više, često zanemarujemo. Pored pogoršanja opšteg blagostanja i smanjenja performansi, deficit spavanja izaziva debljanje, uključujući i povećanje telesne masti na licu. Pored toga, položaj u kojem spavate utiče i na vaš izgled ujutru. Spavanje na boku ili na stomaku izaziva natečenost i čak može prouzrokovati prerano starenje kože. Da biste se uvek lepe probudile, uvežbajte spavanje na leđima.

Pročitajte još

Pročitaj još