4 ukusna recepta za autentičnu italijansku picu

Jednostavne i ukusne ideje za letnje obroke sa prijateljima!

Postoji li neko ko nije lud za picom? Mi im sigurno ne pripadamo. Jedna od najukusnijih i grickalica, idealno je rešenje za okupljanja koja organizujemo sa prijateljima. Možda izgleda teško napraviti picu, ali zaista nije. Na najbolji način će vam to dokazati sledeći recepti!

Hajde da se zabavimo!

Autentična italijanska pica

Potrebno vam je:

Za testo

  • 9 gr. suvog kvasca
  • 250 gr. mlake vode
  • 1 prstohvat šećera
  • 300 gr. brašna
  • 100 gr. griza
  • 100 gr. kukuruznog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pica sos

Priprema:

Zagrejte rernu na 230 ° C. Stavite pleh da se dobro zagreje dok pripremate pice. Za pripremu testa pomešajte kvasac sa toplom vodom. Dodajte šećer i mešajte dok se ne rastvori. Odvojite 10 minuta da kvasac nadođe. U činiji pomešajte brašno sa grizom i solju. Dodajte kvasac i maslinovo ulje i mešajte kašikom. Kad više ne možemo da radimo kašikom, započinjemo da mesimo testo rukama. Podmažite posudu, stavite testo unutra, pokrijte prozirnom folijom i ostavite do 2 sata da naraste na sobnoj temperaturi. Podelite testo na 5 jednakih delova i pospite grizom. Stavite griz na dasku i razvijte oklagijom testo (ako se lepi stavite još griza). Stavite paradajz sos i sireve po izboru preko testa. Prebacite picu u vreli pleh (bez vađenja iz rerne) i pecite 5 minuta. Sledite isti postupak za ostala 4 komada testa. Kada je gotovo dodajte sastojke po vašem izboru i poslužite.

Classic Pizza

Za testo

  • 500 gr. brašna
  • 7 gr. kvasca
  • 600-700ml. vode
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 1/2 kašike soli
  • 1/2 kašike šećera

Za sos

  • 800 gr. paradajza koji ćete izmiksirati u blenderu
  • 1 1/2 kašika sušenog origana
  • 1 – 1,5 kašika prezli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So
  • Biber

Za nadev

  • Šunka
  • Slanina
  • Sveže pečurke
  • Luk, isečen na trake
  • Masline
  • Feta sir, narendan
  • Sir gauda, narendan

Pica sa maslinama i začinskim biljem

Potrebno vam je:

  • 1 kvalitetno testo za picu
  • 150 grama veganskog sira
  • 3 kašike paradajz sosa za picu
  • 2 velike pečurke
  • 1 luk iseckan na tanke trake
  • 1 paradajz iseckan
  • 2 kašike crnih maslina, iseckanih
  • Biber
  • Svež bosiljak

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Otvorite testo i prelijte ga sosom od paradajza. Sipajte polovinu sira i dodajte pečurke isečene na trakice, paradajz, masline i ostatak sira. Dodajte biber i pecite picu 20 minuta. Poslužite sa svežim bosiljkom ili rukolom.

Pica sa pršutom i rukolom

Za testo

  • 9 gr. suvog kvasca
  • 250 gr. mlake vode
  • 1 prstohvat šećera  
  • 300 gr. brašna
  • 100 gr. griza
  • 100 gr. kukuruznog brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pica sos

Za picu

  • Pršuta
  • Rukola 

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.