Sylvie Pilipová; Razigrani modni ples

Nakit za kosu Naty Kurpian
Košulja Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Haljina De La Vali

Sylvie Pilipová je nova nada modelinga, dolazi iz Češke Republike i pred njom je sjajna budućnost. Sasvim slučajno otkrio ju je skaut iz LA-a i od tada je imala priliku da sarađuje sa vrhunskim svetskim fotografima, a njene fotografije su krasile najbolje modne magazine širom sveta. Pored modeling, Sylvie je i direktorka izdavačke kuće u Pragu, svoje slobodno vreme posvećuje sportu, učenju jezika  i dobrotvornom radu.

Razgovor počnimo sa vašim iskustvom iz modelinga. Kako doživljavate svet manekenstva?

Uživam u tome. Aspekt modelinga koji najviše cenim je taj što imam priliku da putujem i doživljavam različite gradove očima lokalnog stanovništva. Do sada, sve kampanje na kojima sam radila, bile su veoma raznolike, a svaku zemlju sam upoznala iz druge perspektive. Fascinantno je videti kako se fotografije razlikuju u zavisosti od nacionalnosti tima i fotografa.

Nakit za kosu Naty Kurpian
Košulja Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Haljina De La Vali
Cipele Gianvito Rossi 

To zvuči fantastično. Da li govorite jezike?

Da, tečno govorim francuski i engleski, a takođe učim i španski kada imam vremena.

Rukavice Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Bolero Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Suknja TopShop
Čarape Wolford
Čizme  Identità

 Čime se još bavite u slobodno vreme?

Bavim se sportom, a kad god imam vremena volim da pomognem u Češkoj neprofitnoj organizaciji. Osim toga pokušavam da se fokusiram na saradnju sa raznim brendovima kao što su brendovi sportske odeće, mladi Češki modni dizajneri ili brendovi za negu kože. Takodje, fokusirana sam na poslednju ostvarenu saradnju sa e-šopom, koji se bavi trgovinom polovne odeće pod nazivom Sellpy. Bila sam jako uzbuđena povodom ove saradnje, jer je u pitanju najveći Švedski e-šop polovne odeće, čiji je primarni cilj minimiziranje potrošnje vode i emisije CO2, što je nešto što kod brendova veoma cenim.  

Rukavice Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Bolero Naty Kurpian za Marcia Mendes 
Suknja TopShop
Čarape Wolford
Čizme  Identità

Recite nam nešto više o svom dobrotvornom radu i šta za vas znači održivost.

Za neprofinu organizaciju People in Need radim od 2020. godine. Fokusirani su na ljudska prava, borbu protiv siromaštva, humanitarnu pomoć, razne edukativne programe i još mnogo toga. Prijavila sam se za rad u odeljenju za medije i počela sam da pomažem koliko mogu. Što se tiče održivosti to je koncept koji me sve više zanima i trudim se da se edukujem o ovoj temi, posebno usled trenda hiperprodukcije koji je prisutan poslednjih par godina. Zato volim da kupujem već nošenu odeću i nakit, i srećna sam kada promovišem vintage brendove kao što je Sellpy. Još uvek je ispred mene dug put u učenju kada je održivost u pitanju.

Rukavice Revel Milano
Košulja Balmain
Haljina Dolce & Gabanna 
Čarape Wolford
Cipele Kurt Geiger

Pomenuli ste i da se bavite sportom?

Da volim da se bavim sportom, uživam u fitnesu i treningu sa tegovima, kao i u trčanju. Takođe sam počela da radim na svojim veštinama samoodbrane, sa borilačkom veštinom koja se zove Krav Maga. Nije u pitanju samo zabava , već može biti od koristi i u stvarnom životu.

Rukavice Revel Milano
Košulja Balmain
Haljina Dolce & Gabanna 
Čarape Wolford
Cipele Kurt Geiger

Kratka pitanja i odgovori:

Kakvu šminku volite?

U poslednje vreme sam počela da preferiram prirodniji izgled samo sa maskarom i ružičastim karminom.

Trend o kome ste promenili mišljenje?

Definitivno zvonarice. U početku mi se nisu dopadale, ali sada imam nekoliko modela na zvono i nosim ih sve vreme.

Rukavice Revel Milano
Kaput Burberry

Omiljeni film?

Bilo jednom u Holivudu. Fantastičan film sa sjajnom glumačkom ekipom i mnogo skrivenih detalja.

Omiljeni komadi odeće?

Jednostavne farmerke, bela košulja i nakit.

Jutarnja nega kože?

Umivanje lica hladnom vodom i nanošenje hidrantne kreme (na primer Hydrance Riche by Avène).

Rukavice Revel Milano
Košulja Balmain
Haljina Dolce & Gabanna 
Kaput Burberry
Čarape Wolford
Cipele Kurt Geiger

Tim:

Model: Sylvie Pilipová

Fotografije: Glauber Bassi

Producent: Vague Obsessions

Stil: Naty Kuprian

Kosa i šminka: Siomara

Asistent: Milena Vitória

English here:

Sylvie Pilipová is an upcoming model from the Czech Republic with a bright future ahead of her. She was discovered by an LA-based manager, and ever since that, Sylvie has experienced fashion photoshoots with several high-end magazines and has traveled across the world. In addition to modeling, Sylvie is the managing director of a publishing house in Prague, and her free time is devoted to sports, languages, or charity work.

Let’s start with the modeling part of your life. How do you like the modeling world?

I enjoy it very much. The aspect of modeling that I appreciate the most is that I get to travel and experience different cities through the eyes of locals. So far, all of my photoshoots have been very diverse, and I got to know each country from another perspective. It is fascinating to see how the photoshoots differ depending on the nationalities of the team on set.

That sounds fantastic – Do you speak any languages?

Yes, I speak fluently French and English, and I am also working on my Spanish when I have time.

What else do you do in your free time?

I do different kinds of sports, and whenever I have time, I also like to help out in a Czech non-profit organization. Apart from that, I try to focus on collaborations with different brands – such as sport apparel brands, small Czech fashion designers or skincare brands, or the most recent one: second-hand e-commerce focusing on sustainability called Sellpy. I was excited about this collaboration, as it is the largest Swedish second-hand e-shop whose primary goal is to minimize water consumption and CO2 emissions, which is something I appreciate a lot in brands.

Tell us more about your charity work and what does sustainability mean to you?

I started to work for the non-profit organization People in Need back in 2020 – they are focused on human rights, combating poverty, humanitarian help, various educational programs, and much more. So I applied for a job in the media department and started to help out as I could. As it goes for sustainability – that is a concept that I am more and more interested in, and I try to educate myself on this topic, especially with the fast-fashion trend that has been going on in the past years. That is why I like to shop for already worn clothes and accessories, and I am happy when I get to promote second-hand brands like Sellpy. But I still have a long way to go with being more sustainable.

You also mentioned you are doing sports?

Yes, I like to do different kinds of sports – I enjoy fitness and weight training as well as for example running. I have also started to work on my self-defense skills with a martial art called Krav Maga. It’s not only fun, but it can also be helpful in real life.

Short Q&A’s:

Go to make-up look: Lately, I started to wear a more natural look with only mascara and pink-ish lipstick.

New fashion-trend that didn’t appeal to you at first, but you’ve grown to like it: Definitely bell-bottoms! I didn’t like them at first, but now I have several pairs of bell-bottom jeans, and I wear them almost all the time.

Favorite movie: Once upon a time in Hollywood – a fantastic film with a great cast and many hidden details.

Favorite piece of clothing: A simple pair of jeans with a white shirt and accessories.

Morning skincare routine: Washing my face with cold water and applying a hydrating cream (for example, Hydrance Riche by Avène.)

Pročitajte još

Pročitaj još