Louis Vuitton: Cruise kolekcija 2022 je oda radosti i optimizmu

Intenzivne boje, posebni uzorci i svemirski dodiri...

Modne kuće predstavljaju svoje Cruise kolekcije, a sada su sve oči uprte u Louis Vuitton i drugu Cruise kolekciju Nicolas Ghesquièrea. Pre godinu dana, tokom prvih meseci pandemije, snimao je u studiju, ali ove godine, tačnije danas, odlučio je da predstavi kratki video u Ax Majeur, parku skulptura izvan Pariza koji je dizajnirao pokojni izraelski ekolog i umetnik, Dani Karavan.

Meštani opisuju Ax Majeur kao mesto zbog kojeg se osećamo kao da smo izvan vremena. Istina je da oni koji poznaju Nicolasa Ghesquièrea vrlo dobro potvrđuju da se ovaj opis jedinstveno uklapa u njegova interesovanja, ličnost i ljubav prema kombinaciji naučne fantastike, svemira i mode. Čitava scena u velikoj meri je ispreplitana sa kolekcijom koja je donekle inspirisana svemirskim turizmom.

„To je vrlo optimistična, srećna kolekcija.“, rekao je dizajner.

Kolekcija je zasnovana na jarkim bojama i volumenima, dok su mini haljine imale neke elemente koji su podsećali na padobranstvo, a istovremeno na pantalonama su bili prošiveni elementi iz svemirskih odela, inspirisani André Courrègesom, francuskim dizajnerom, čije se kreacije svemirskog doba šezdesetih godina još uvek smatraju futurističkim i pola veka kasnije.

Dizajner je uzbuđen zbog povratka u normalu i to postaje jasno gledajući suknje sa impresivnim krilima, ali i koktel haljine koje su blistale poput disko kugli. Svo ovo srećno raspoloženje naglašavaju svilene bluze sa ženstvenim detaljima na leđima, dodajući laganu i nežnu estetiku ostalim komadima i dajući im svakodnevniji i nosiviji karakter.

Kako tempo poslovanja raste, dizajner želi da održi jednostavniji pristup svojim kreacijama. Upravo onaj koji je usvojio tokom pandemije i meseci u kojima smo bili zatvoreni. „Nadam se da će industrija na ovaj način biti svesnija.“, rekao je nasmejani kreativni direktor Nicolas Gheskuiere.

Pogledajte kako je izgledala revija u galeriji i ne propustite video ove posebne kolekcije!

Pročitajte još

Pročitaj još