Ovacije za srpskog dizajnera od modne elite

Kreator Stefan Đoković sinoć je predstavio kolekciju jesen zima 20/21 u prepunoj Palati Visconti. Prve redove zauzeli su članovi diplomatskog kora, modni znalci iz celog sveta kao i novinari prestižnih magazina.  

Predsednik Camera dela Mode Mario Boselli pružio je podršku Djokoviću i svojim prisustvom uveličao prikazivanje kolekcije "Notturno". 

Đoković je zapanjio prisutne na samom početku izborom muzike kada su manekenke uz Šopena izašle na pistu u bajkovitoj scenografiji zdanja iz 17tog veka.

Prva kreacija izmamila je gromoglasan aplauz a nakon toga su se nizale haljine koje su na najbolji mogući način opravdale očekivanja poznavalaca visoke mode. 

Materijali i kolorit inspirisani su bojama noći i svih faza do svitanja. Kreator je reviju zatvorio venčanicom kristalno bele boje. Nakon defile dodatno je oduševio zvanice snažnom porukom na majici na kojoj je pisalo Pomolimo se za Kinu i tako poslao ljubav svim ugroženim ljudima i skrenuo pažnju na njihovu patnju svojom empatijom. 

Ovim gestom Stefan Đoković ukrao je šou na Milanskoj nedelji mode i predstavio je Srbiju na najbolji mogući način. 

U dirljivom maniru poklonio se publici emotivnije nego na ovim ostalim nedeljama mode na kojima je učestvovao. 

"Biti deo ovakvog spektakla i savršene organizacije je san svakog dizajnera. Ovo su momenti zbog kojih se sav naporan rad i trud isplate i koji su inspiracija za sve naredne projekte. Aplauz je najlepši kada se zasluži" - rekao je Stefan Đoković u prestonici mode, Milanu.

Pročitajte još

Pročitaj još