Satenske košulje iz 80-ih su ponovo u trendu ovog proleća

Umesto uobičajenog pamuka!

Kada pomislimo na basic odevne komade, prvo nam na pamet pada košulja. 

Kompletnu garderobu ne možemo zamisliti bez ovog odevnog komada koji nije samo neizostavni atribut kancelarijskog kodeksa oblačenja, već i savršeno upotpunjuje bilo koji izgled, od klasičnog do sportskog.

Na tržištu postoje različiti modeli košulja  - pamučne, klasične sa kragnom, košulje od svile, lana i od lepršavih ili sjajnih tkanina, kao što je recimo saten.

Satenske košulje povezane su sa modom osamdesetih i devedesetih, kada su se najčešće nosile u kombinaciji sa poslovnim odelima. Danas, satenske košulje nisu izgubile na aktuelnosti i ovo nije iznenađujuće, jer izgledaju vrlo elegantno i seksi, a takođe su i veoma prijatne za telo.

Predlažemo da ovog proleća nosite satenske košulje otkopčane u kombinaciji sa topom ili lepim grudnjakom. Odevnu kombinaciju možete upotpuniti midi suknjom, dugim pantalonama i glomaznim cipelama sa potpeticama. Još jedan predlog je da zakopčate svu dugmad, a preko košulje obučete pleteni preppy prsluk - i ležerni look je spreman.

U galeriji fotografija smo izdvojili nekoliko košulja od svile i satena koje će ovog proleća pomoći da osmislite moderne odevne kombinacije.

foto:Instagram/promo

Pročitajte još

Pročitaj još