Harper's Bazaar Srbija

Alber Elbaz se vraća modnom svetu: lansirao je novi brend

Pet godina nakon napuštanja brenda Lanvin, Alber Elbaz konačno se vraća modi: lasnirao je sopstveni brend AZ Factory!

Dizajner je prošle godine najavio partnerstvo sa grupom kompanija Richemont (Cartier, Chloe, Van Cleef & Arpels), ali je projekat privremeno obustavljen zbog koronavirusa. Detalji o debiju još nisu otkriveni, ali može se pretpostaviti da će biti povezan sa couture Fashion Week-om u Parizu, koji će se održati od 25. do 28. januara.

Sam Elbaz je koncept svog novog brenda opisao na sledeći način: „Mi kreiramo lepu odeću koja odgovara svima. Ovo je ponovno lansiranje, rođenje modne fabrike“. AZ Factory je takođe nazvao „modnim digitalnim brendom koji se zasniva na inovacijama, tehnologiji i mesto je za eksperimentisanje i nove ideje“.

Alber Elbaz napustio je svet mode napustivši Lanvin 2015. godine. Tokom 14 godina na čelu francuske kuće uspeo je da osvoji javnost svojim ženstvenim haljinama složenog kroja, velikim ironičnim komadima nakita, udobnim baletankama i umereno elegantnim patikama. Pre Lanvina, radio je kao kreativni direktor za Yves Saint Laurent. Poznat je po nekoliko malih saradnji sa drugim brendovima: kolekcija cipela za Tod’s, linija šminke za Lancome, miris za selektivnu marku Frederick Malle i nekoliko dodataka za LeSportsac.

Glasine o njegovom povratku postoje već duže vreme, ali potvrđene su tek krajem oktobra. Novi brend AZ Factory već ima naloge na društvenim mrežama, ali još uvek nema nikakvih vesti osim logotipa brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AZ Factory (@azfactory)

Najnovije