Harper's Bazaar Srbija

Chanel novi letnji pop-up butik vodi nas u jedinstveni Saint-Tropez

Pregledajte njegove fantastične prostore koji odišu luksuzom.

Svake godine od 2009, modna kuća Chanel kreće u letnju sezonu u Saint-Tropez. Posebno impresivnu prodavnicu otvaraju u ogromnoj vili La Mistralee, gde se visoka moda susreće sa šarmom i mirom leta. Za modnu kuću, ponovno otvaranje ove prodavnice tokom godina označava zvanični početak leta, kroz letnje kolekcije koje lansira.

Za ovo leto, čini se da je legendarna pop-up prodavnica inspirisana Chanel kolekcijom proleće / leto ’21. Ono što vidimo je mešavina klasičnih boja, ali i nota vitalnosti zbog intenzivnih nijansi, koje ove godine kuća svrstava u prvu liniju modnih trendova.

Smeštena u zelenoj oazi Saint-Tropeza, radnja podseća na luksuzno odmaralište, gde pariski glamur i elegancija nose zvezdu sa potpisom Chanel. Na prvi pogled, glavne boje koje dominiraju od mesta do mesta su bela i drugi zemljani tonovi, poput bež i svetlobraon. Napokon, harmonija je očigledna svuda gde pogledate.

U okruženju koje karakteriše prirodna estetika zahvaljujući zemljanim i neutralnim nijansama, vidimo neke akcentne dodire koji čine razliku i savršeno izražavaju DNK dizajna poznate kuće: jarko crvena i fuksija, jarko žuta i crna.

Eksterijer je jednako impresivan. Pod senkom visokih palmi i masivnog grmlja, veliki bazen se nalazi u centru radnje. Na drvenom podu uredni stolovi zauzeli su svoje mesto, poput ležaljki, tačno ispred bazena.

Čini se da enterijeri u kojima se nalaze kreacije brenda postaju „jedno“ sa spoljnim okruženjem i uređeni su jednostavno i istovremeno impresivno, baš kao i filozofija na kojoj se Chanel zasniva. Beli zidovi, ogromni prozori i figure ukrašene legendarnim komadima, ono su što pronalazimo u brzom obilasku prodavnice.

I dok posmatramo unutrašnjost, primećujemo da isti osećaj luksuza igra vodeću ulogu. Udobne dnevne sobe, svuda karakteristični Chanelov logotip, slike sa nekim od najjedinstvenijih kreacija koje je kuća s vremena na vreme lansirala, prelepo cveće i naglasak na detaljima, čine unutrašnju postavku koja nas inspiriše.

Između ostalog, među prolećnim / letnjim predmetima svoje mesto zauzeli su delovi iz capsule Coco Beach kolekcije. Konkretno, u predelima vile dominiraju i odeća i jedinstveni dodaci, cipele i putni predmeti kolekcije.

Udobni preveliki jastuci, letnji tepisi i odvojeni umetnički predmeti dovršavaju dizajn prodavnice, kako unutra tako i spolja, povećavajući osećaj opuštenosti i apsolutne smirenosti koji letnji period zahteva.  

Na kraju, vredi napomenuti da tokom leta turisti i stanovnici tog kraja ne propuštaju priliku da prošetaju ovom prodavnicom, koja impozantno dominira i oslikava modernu visoku modu, uvek sa potpisom legendarne kuće.

Najnovije