Harper's Bazaar Srbija

Kako je Brigitte Bardot inspirisala Manola Blahnika da kreira savršeni par cipela

Dizajneri su prilikom kreiranja često inspirisani pevačicama, glumicama ili poznatim manekenkama koje postaju njihove „muze“.

Poznate žene nadahnjuju tvorca svojim talentom, inteligencijom i lepotom, a on im zauzvrat daje upravo ono što on ima – ideje koje se potom materijalizuju u obliku odeće, dodataka, a ponekad čak i čitavih kolekcija.

Audrey Hepburn i Hubert de Givenchy, Betty Catroux i Yves Saint Laurent, Madonna i Jean-Paul Gaultier – lista ovakvih priča je beskrajna, ali danas se želimo fokusirati na mnogo manje očigledan duet – glumica + dizajner, za koji mnogi možda nisu ni čuli.

Reč je o Brigitte Bardot i Manolo Blahniku. Sigurni smo da ovo definitivno nije prva kombinacija imena koja vam padaju na pamet. Ipak, nadahnuće koje je dizajneru dala poznata glumica daje vrlo opipljiv rezultat. Blahnik je jedan od svojih klasičnih modela cipela posvetio legendarnoj BB.

Ikonični model jednog od vodećih dizajnera cipela danas je savršena ravnoteža između gracioznosti i seksualnosti. Francuska sirena inspirisala je Manoloa da kreira cipele koje su podjednako prikladne u bilo kom kontekstu, odgovaraju gotovo svemu i oduševljavaju svaku devojku.

Ove klasične cipele sa visokom potpeticom izdržale su test vremena u svakom smislu. Njihova prva verzija, nazvana „Courts“ objavljena je davnih 70-ih i u nju su se odmah zaljubile trendseterke tog vremena poput Biance Jagger.

Model nazvan po Brigitte Bardot lansiran je pre 12 godina – 2008. godine (što je takođe po današnjim standardima vrlo solidan period). U to vreme nisu izvršene promene u dizajnu jer nemoguće je poboljšati ideal – postoji rizik da ga pokvarite. Bogata istorija samo dodaje na značaju ovom već legendarnom modelu cipela.

Najnovije