Harper's Bazaar Srbija

Kolekcija Max Mara Pre-Fall 2021

Elizabeth ‘Lee’ Miller je bila muza svog vremena (1907-1977). Umetnica, fotografkinja, novinarka i model, lepotica je inspirisala ljude poput Picassa, Max Ernsta, Man Raya i Cocteau.

I sada ona postaje inspiracija za kolekciju Max Mara Pre-Fall 21 koja je nedavno predstavljena u digitalnom formatu.

Živopisni život Elizabeth ‘Lee’ Miller predstavljen je serijom fotografija. Te zrnaste slike, od kojih je na većinu Miller u vojnoj uniformi, inspirisale su temu „borbenog krojenja“ ove kolekcije. Njena inteligencija, kreativnost, lepota, nagon i odlučnost odzvanjaju vrednostima koje Max Mara oličava.

Dizajnirana za ženu u misiji, Max Mara predstavlja svoj moderan izgled strogih odela. Velike jakne uparene su sa cargo pantalonama i suknjama. Paleta boja je uglavnom u osnovnim nijansama sa dodacima nežnoružičaste.

Komadići od organze i svile sa mašnama i dramatično skupljenim rukavima dodaju mekši dodir „muškoj“ kolekciji. Tufne u svim dimenzijima bile su omiljene Millerovoj i kroz kolekciju se mogu videti u različitim veličinama. Max Mara još jednom odaje počast ženama kolekcijom koja ih osposobljava da preuzmu svet.

Modni fotograf Giampaolo Sgura snimio je lookbook sa Michelle Laff. Za stajling je bila zadužena Sissy Vian. 

Najnovije