Odeća za kontroverzne heroine - u novoj kolekciji Alexander McQueen

Haljine sa grubim čizmama - u novom lookbooku i mini-filmu.

Očigledno je Sarah Burton puno razmišljala o poreklu Alexander McQueena kada je pripremala novu kolekciju. U svakom slučaju, ovo je prvo što vam padne na pamet kada gledate snimke iz lookbook-a.

Sledećeg proleća dizajnerka nas poziva da nosimo haljine za princeze u kombinaciji sa grubim „vojničkim“ čizmama. Konačna slika kolekcije zapravo je suština ovog kontrasta.

Romantične haljine koje izgledaju poput ogromnog oblaka i grunge čizme veoma su u duhu brenda Alexander McQueen. I život i delo njegovog osnivača bili su puni kontradikcija i kontrasta. U njegovim kolekcijama život i smrt, lepota i ružnoća, muški i ženski, organski su se ispreplitali, pa su stoga uvek bili toliko privlačni i izazivali su takav talas žestokih rasprava. Ovom linijom Sarah Barton je odlučila da podrži DNK brenda - ali na svoj, mekši i delikatniji način. Stoga su sve bujne haljine dopunjene ne štiklama, već čizmama. A s vremena na vreme one se smenjuju sa beskompromisno skrojenim pantalonama, crnim kožnim mantilima i jaknama sa oštrom linijom ramena - stvarima koje smo navikli da više povezujemo sa muškom garderobom.

Po prvi put je umesto tradicionalne projekcije za predstavljanje kolekcije snimljen film režisera Jonathana Glazera. Takođe prvi put su se u njemu pojavile ne samo ženske već i muške stvari - nešto novo za brend Alexander McQueen. Video je snimljen u Londonu - rodnom gradu brenda, gde se nalazi studio - i u kojem je svojevremeno karijeru započeo i sam Lee Alexander McQueen. I ovde se opet radi o vraćanju korenima i poreklu - doslovno i figurativno.

Pročitajte još

Pročitaj još