Harper's Bazaar Srbija

Koliko je prošle godine zaradila jedna od najpopularnijih dizajnerki sveta

Brend Prada priprema se za sastanak akcionara na kojem će se glasati o nekim promenama u korporativnom savetu, a za to su morali da podnesu zvanično obaveštenje na hongkonškoj berzi, gde su popisali članove kompanije i informacije o njima. Međutim, unutar ovog dokumenta nalazile su se zanimljive informacije koje se obično ne otkrivaju javnosti – na primer, koliko zarađuje kreativni direktor brenda Miuccia Prada.

Prema objavljenom dokumentu, godišnja zarada Miuccie Prade za 2020. godinu iznosila je 9,08 miliona evra. Ovome su dodati i bonusi i podsticaji u iznosu od 27.000 evra i 24.000 evra za penziju i osiguranje. Prihod njenog supruga Patrizia Bertellija ove godine bio je približno isti.

„Naknada gospođe Prada određena je na osnovu njene strateške uloge, posebno u konceptima i kreativnom dizajnu, komunikaciji brenda i reklamnim kampanjama, i važnosti njenog rukovodstva i uloge izvršne direktorke, koji su doprineli poboljšanju finansijskih performansi i dosadašnjih rezultata.“, kaže se u dokumentu.

Plate dizajnera (ali Miuccia je takođe izvršni direktor kompanije i deoničar drugih kompanija Prada Grupe kao što su  Bellatrix SpA i Ludo SpA) često su neke od najstrože čuvanih tajni u svetu mode, a cifre se pojavljuju samo u parnicama ili zvaničnim dokumentima.

Foto: Profimedia

Najnovije