Harper's Bazaar Srbija

Kraj jedne ere: Raf Simons gasi svoj brend

Nakon 27 godina, belgijski dizajner odlučio je da šokira modni svet, ali ne novom kolekcijom

Raf Simons je danas zaprepastio industriju kada je na zvaničnom Instagram nalogu svoje istoimene modne kuće objavio da će kolekcija za proleće 2023. biti njegova poslednja.

Simons je pokrenuo svoj brend 1995. nakon što je radio kao dizajner nameštaja i stažirao u dizajnerskom studiju kolege iz Belgije Waltera Van Beirendoncka. Ubrzo je postigao kultni status za kolekcije orijentisane ka mladima koje su pokazale njegovu urođenu sposobnost da prenese inspiraciju iz undergraound sveta umetnosti i muzike u prepoznatljive minimalističke siluete.

U svom Instagram postu, Simons je napisao: „Nedostaju mi reči da podelim koliko sam ponosan na sve što smo postigli. Zahvalan sam na neverovatnoj podršci mog tima, mojih saradnika, štampe i kupaca, mojih prijatelja i porodice, i naših odanih navijača i vernih pratilaca. Hvala vam svima što ste verovali u našu viziju i što ste verovali u mene.”

Kada je upitan za komentar, Simonsov PR je rekao da će objava na Instagramu biti jedina zvanična komunikacija o ovom potezu. Na vrhu svog posta stavio je 1995. godinu, kada je debitovala njegova modna kuća, i imena svojih roditelja, Alde i Jacquesa.

Sledeći put kada ćemo imati prilike da vidimo Simonsa biće u januaru na Pradinoj reviji muške odeće u Milanu, čiji je ko-kreativni direktor od početka 2020. godine

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije