Harper's Bazaar Srbija

Roger Vivier – kolekcija inspirisana legendarnim čizmama Brigitte Bardot

Čizme iz 60-ih sa referencom na seks simbol francuske kinematografije.

Brigitte Bardot bila je jedna od ikona 50-ih i 60-ih i njeni nastupi su definitivno ostavili svoje nasleđe u modi. Dakle, jedan od tih ikoničnih trenutaka nosi potpis Rogera Viviera, u čijoj kolekciji su bile crne Cuissarde čizme koje je glumica nosila u muzičkom spotu za pesmu “Harley Davidson” (1968), koju je napisao Serge Gainsbourg.

Ovaj par čizama, koji je Bardot za video kombinovala sa super mini kožnom haljinom, vuče korene iz 1961. godine, kada je francuski dizajner cipela prvi put predstavio dizajn inspirisan čizmama Richelieu. Konkretno, Gherardo Felloni, današnji umetnički direktor kuće, rekao je:

“Kada je gospodin Vivier napravio čizme Cuissarde, među kojima je i poznati par koji je Bridgette Bardot nosila 1967. godine, bio je inspirisan čizmama Richelieu iz 17. veka“. Naravno, Felloni se poziva na Armand Jean du Plessisa, poznatog kao kardinal Richelieu. Na nekoliko svojih portreta, Richelieu izgleda kao da nosi čizme do bedara ispod dugih crvenih haljina. Tako je ovaj par, Bardot uspela da pretvori u seksi simbol.

Sada je Roger Vivier odlučio da redizajnira model za novu generaciju, a Gherardo Felloni je dizajnirao kolekciju Belle Vivier Cuissarde, koja uključuje i kožne verzije čizme slične „Harley Davidson-u“ i modele od pliša, ali i druge čizme sa perjem, resama i ukrasima od kristala. „Volim bogate dizajne, sa ukrasima i vezom. U svom dizajnu mešam različite stilove. Kada sam dizajnirao ovu kolekciju, želeo sam da naglasim vrednost retkosti koja seže do veze kuće sa visokom modom.“ – rekao je dizajner.

harpersbazaar.gr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Vivier (@rogervivier)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Vivier (@rogervivier)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roger Vivier (@rogervivier)

Najnovije