Harper's Bazaar Srbija

Versace predstavlja capsule kolekciju Pride 2020

Donatella Versace još jednom pokazuje svoju podršku LGBTQ zajednici.

U znak podrške „meseca ponosa“, brend je objavio limitiranu kolekciju Versace x Pride 2020. Ekskluzivna linija uključuje sportsku odeću, kupaće kostime, donje rublje, kao i sve vrste dodataka – kape, čarape, narukvice i još mnogo toga. Svi predmeti iz kolekcije izrađeni su u crnoj boji i ukrašeni duginim printom i Versace logotipom.

Deo prihoda od prodaje kolekcije, kao i e-trgovine brenda, koristiće dve dobrotvorne organizacije čiji je cilj stvaranje inkluzivnog okruženja i jednakosti u društvu. U Sjedinjenim Državama prihod od prodaje kolekcije biće doniran neprofitnoj organizaciji Pride Live, a u Evropi italijanskoj LGBT instituciji Arcigay. Kolekcija će biti dostupna od juna u Versace prodavnicama, kao i na zvaničnom veb sajtu brenda.

“Uvek sam bila pristalica LGBT + prava”, rekla je Donatella Versace. “Verujem da nikoga ne treba kriviti za seksualnu orijentaciju ili boju kože ili verska uverenja. Moramo prestati sa mržnjom i diskriminacijom da bismo stvorili društvo koje prihvata različitost, tretira sve jednako i inkluzivno je.” – dodala je dizajnerka.

foto:Versace

Najnovije