Boris Johnson se oženio na tajnoj ceremoniji

Ceremonija se odigrala u izuzetnoj tajnosti.

Venčanje premijera Ujedinjenog Kraljevstva, Borisa Johnsona i njegove 32-godišnje verenice, Carrie Symonds, održalo se u potpunoj tajnosti u londonskoj katedrali Westminster sa kratkom listom gostiju.

Britanski tabloidi napisali su da su prisutni pozvani na ceremoniju u poslednjem trenutku, nakon što su Johnson i Symonds (32) prethodno poslali pozivnice za jul 2022. Ceremonija se održala prošle subote, dok je predstavnik 56-godišnjeg Johnsona potvrdio venčanje u nedelju, u izjavi za NBC News i druge novinske agencije.

Konkretno, otkrio je, „Premijer Johnson i Symonds venčali su se u subotu popodne na maloj ceremoniji“. Iako prema njegovim rečima neće biti takozvanog medenog meseca za mladence, par će sledećeg leta proslaviti venčanje sa porodicom i prijateljima. Međutim, prva zabava koju su mladenci priredili bila je sa nekolicinom bliskih prijatelja i porodice, u bašti iza Downing Street-a, naravno poštujući sve protokole zbog koronavirusa.

Mlada

Nevesta, Carrie Symonds, izabrala je impresivnu venčanicu grčke modne kuće sa reljefnim motivima cveća, lepo upotpunivši izgled vencem na glavi, dok je Boris Johnson izabrao crno odelo i plavu kravatu. Venčanicu potpisuje Costarellos, čiji je osnivač i dizajner međunarodno priznati Grk Christos Costarellos. Dizajner je svoj prvi butik otvorio u Grčkoj 1998. godine, dok su njegove elegantne i prozračne kreacije inspirisane duhom drevne grčke filozofije.

Vredi napomenuti da je Symonds bivša menadžerka za komunikacije Konzervativne partije Ujedinjenog Kraljevstva, čiji je Boris Johnson lider od sredine 2019. godine, kada je preuzeo funkciju premijera te zemlje.

The background story

Boris Johnson se razveo od Marine Wheeler u februaru 2020. Bivši par je u braku bio 25 godina i imaju četvoro dece, dok su razvod najavili u septembru 2018. godine, navodi BBC. Ovo je bio treći brak britanskog premijera, koji je prethodno bio oženjen Allegrom Mostyn-Owen, od koje se razveo 1993. godine.

Boris Johnson je u martu 2020. objavio da je imao vezu sa Symonds i da čak očekuje dete. Portparol je tada potvrdio vest, rekavši za Telegraph: „Premijer i gospođa Symonds vrlo rado objavljuju veridbu i da očekuju bebu početkom leta“. U stvari, u aprilu 2020. godine, par je dočekao svog sina, Wilfreda Lawrie Nicholas Johnsona.

foto:profimedia

Pročitajte još

Pročitaj još