"Nemam mnogo prijatelja": Oprah Winfrey otkrila da ima samo troje bliskih ljudi

Čuvena američka voditeljka poseduje ogroman broj poznanika, od kojih većina dolazi iz sveta poznatih ličnosti.

Tokom nedavnog gostovanja u jednoj emisiji, Oprah i njena dugogodišnja drugarica, novinarka i autorka Maria Shriver (ali i dugogodišnja, bivša supruga Arnolda Schwarceneggera -  sa kojim ima četvoro dece) opisale su kako je njihovo prijateljstvo započeto i kako je uspelo da potraje više od četiri decenije, preciznije 42 godine.

"Upoznale smo se u toaletu televizijske kuće WJZ, za koju smo obe u to vreme radile. Ja sam dolazila u prvu smenu da radim priloge, a Maria je odlazila iz noćne smene u kojoj je radila priloge za noćna izdanja. Bila je budna celu noć i u tom trenutku se umivala, tačnije zapljuskivala lice vodom. Tada smo započele razgovor", otkriva Oprah i dodaje:

"Oduvek smatram da je to jedan od najvažnijih trenutka koji se dogodio u mom životu. Maria je osoba sa kojom sam izgradila ono čvrsto, istinsko prijateljstvo koje me je vodilo kroz čitavu karijeru", zaključuje poznata voditeljka.

"Nemam mnogo prijatelja. Svi znaju moju dugodišnju prijateljicu Gayle King sa kojom se družim koliko i sa Marijom, dakle takođe čitavih 42 godine i tu je moj prijatelj Bob Greene. I to je to. Tek u poslednjih pet godina proširila sam taj krug prijatelja."

Maria prijateljstvo sa voditeljkom opisuje kao duboko, jednostavno, lojalno, konstantno, iskreno i istinsko, a jedan poseban detalj bio joj je mnogo važan.

"Topao gest, poput donošenja šolje sa toplom kafom za moj radni sto, za mene je bio veoma dirljiv. Odrasla sam u kući u kojoj se pažnja i privrženost nisu pokazivali kroz tople gestove, iako recimo imam veoma blisku vezu sa svojom majkom. Prosto nisam vaspitavana uz takav pristup, a Oprah takođe iz roditeljskog doma nije ponela toplinu, te smo nas dve jedna drugoj na spontan način ovo nadoknadile", objasnila je Maria.

Prijateljstvo poznate voditeljke sa Gayle King, novinarkom CBS-a i takođe TV ličnošću, opšte je poznato i gledaocima Oprine emsije. Kako je Oprah otkrila, ključ njihovog prijateljstva je u tome što su obe srećne zbog sreće one druge, kao što su srećne zbog sopstvene. "Potrebni su vam prijatelji koji su zadovoljni svojim životom, kako bi zaista bili srećni zbog vas", zaključuje Oprah. 

Foto: Profimedia

Priredila: M.B.

Pročitajte još

Pročitaj još