Supermodel Bar Refaeli osuđena zbog utaje poreza

Izraelski sud osudio je manekenku Bar Rafaeli na devet meseci društveno korisnog rada, a njenu majku na 16 meseci zatvora.

Bar Refaeli i njena majka i agent Tzipi Refaeli, optužene su da su izbegle plaćanje poreza na oko 7,2 miliona dolara zarade zbog davanja lažnih izjava o periodima boravka u inostranstvu, kako bi izbegle izraelske namete.

Slučaj pokriva period kada je Refaeli bila u vezi sa Leonardom DiCapriom i često putovala širom sveta radi snimanja reklamnih kampanja. Advokati Refaeli tvrde da ona nije morala da plaća izraelske poreze na prihod između 2009. i 2012. godine jer je živela u inostranstvu u SAD-u, a da je DiCapriov dom bio njeno prebivalište. Tužioci su tvrdili da je majka pomagala ćerki i „zamaglila“ status boravka iznajmljivanjem luksuznih kuća u Izraelu.

"U relevantnom vremenskom periodu, Bar je bila u ranim dvadesetim, radila je kao međunarodni model i nije bila umešana u finansijska pitanja", preneo je Sky News. „Danas ona preuzima odgovornost za počinjene greške.“

Tridesetpetogodišnjakinja, majka troje dece, bila je na sudu sa maskom za lice kako bi čula presudu. Kažnjena je sa 720.000 američkih dolara i naloženo joj je da plati zaostale obaveze, prema odluci suda, kojom se potvrđuje raniji sporazum o priznanju krivice. U predgrađu Tel Aviva pružaće pomoć ljudima sa teškim fizičkim i mentalnim invaliditetom, počev od 21. septembra, prema presudi.

Njena majka osuđena je na 16 meseci zatvora zbog višestrukih poreskih prijava. Takođe joj je naloženo da plati 720.000 američkih dolara pored zaostalih poreza.

Presudom se okončava dugotrajni slučaj u kojem je Bar Refaeli prvi put uhapšena i saslušana u decembru 2015.

Kazna je ozbiljno narušila imidž Bar Rafaeli, jer se smatralo da je nezvanični izraelski ambasador u inostranstvu. Budući da je poznato lice na TV-u, ona takođe ima veliki uticaj u svetu reklama. Prošle godine Rafaeli je bila domaćin pesme Evrovizije u Tel Avivu.

 news.sky.com

 

Pročitajte još

Pročitaj još