Harper's Bazaar Srbija

Praznična atmosfera je još lepša uz negovan skalp

U sezoni promene vremena, koži je neophodna dodatna nega. Koža glave, kao važan deo, takođe zahteva poseban tretman. Zato, u saradnji sa luksuznim brendom za negu kose Kérastase, predlažemo proizvode idealne za sezonu negu skalpa.

Odnos prema sebi i kvalitet života su faktori koji doprinose osećaju samopouzdanja, a odgovarajuća nega kože i kose je upravo jedan od tih faktora. Poznato je da je izgled kose može uticati na povećanje samopouzdanja i celokupni prijatniji osećaj. Kérastase, kao vodeći profesionalni luksuzni brend za negu kose u svetu, nastao je pre 60 godina kao odgovor na potrebe žena koje su šetale ulicama tadašnjeg Pariza, za negom kose i kože glave. Ovaj brend je 1984. godine izumeo prvu negu za skalp na svetu, i od tada pa sve do dana sve više nadograđuje svoj portfolio proizvodima koji odgovaraju na sve potrebe kože glave ali i kose, usled konstantnih inovacija u nezi kose i traganja za novim, uspešnim rešenjima. Koristeći inovativne naučne postulate, kao i aktivne sastojke koje sadrže i proizvodi za negu kože i lica, svaki proizvod brenda iza sebe ima nekoliko godina naučnih istraživanja kako bi svojim korisnicima pružio premium iskustvo nega kose, uz luksuzno senzorijalno iskustvo po pitanju teksture i mirisa unutar bočica.

U periodu promene vremena i prelaska u zimsko doba, svakom delu kože na telu je potrebna dodatna nega, pa tako i koži glave, tzv. skalpu. U ovom periodu se češće nego inače mogu javiti perutanje, crvenilo, svrab, manjak hidratacije skalpa ili pak češće mašćenje skalpa, ali i opadanje kose ili manjak gustine kose.  Kérastase nudi rešenje za svaku vrstu problematike, kroz nekoliko linija svojih proizvoda za negu kože glave.

  1. Linija Genesis – protiv opadanja kose kod žena i muškaraca

Genesis Femme je prva linija protiv obe vrste opadanja kose, od korena ali i usled lomljenja vlasi, za sve žene svih tipova kose, pružaju rešenje za negu kose koja i minimalizuje njeno opadanje. Sa 1,5% koncentracije aminexil-a koji pomaže kosi da se bolje pričvrsti u skalp, korenom đumbira koji štiti kosu i kožu glave od spoljašnjih agresora, viperidom koji sadrži sekvence aminkiselina, proizvodi u oviru Genesis rutine povećaće otpornost kose na opadanje, umiriće skalp i osnažiti prirodnu zaštitnu barijeru skalpa.

U okviru Genesis linije postoje i posebni Genesis Homme proizvodi, za rutinu nege i sprečavanja opadanja kose kod muškaraca.

  • Linija Symbiose – protiv perutanja skalpa

Kérastase Symbyose linija sa dugotrajnom efikasnošću u kombinaciji sa inovativnim formulama eliminiše perut i hidrira kosu. Dejstvo koje se postiže korišćenjem proizvoda iz ove linije traje do 7 nedelja , pružajući 97% više hidratacije  i dva puta više sjaja, dok uklanja perut već pri prvom korišćenju. Zasnovana na nauci bio-afiniteta, svaki proizvod iz ove linije sadrži salicilnu kiselinu – koja odmah uklanja vidljive mrtve ćelije peruti, bifidus prebiotik – koji pruža hidrataciju i sprečava ponovnu pojavu peruti, te pirokton olamin – koji reguliše ravnotežu mikroorganizama sa skalpa, što obezbeđuje dugotrajni efekat skalpa bez peruti.

  • Linija Specifique – proizvodi za svaku problematiku skalpa

Linija Spécifique kreirana je za rešavanje problema sa skalpom kao što su osetljiva koža glave, svrab, iritacije, gubitak kose i mastan skalp. Proizvodi iz ove linije pomažu da skalp bude uravnotežen, a kosa negovana. U okviru nje, proizvodi iz podlinije Divalent namenjeni su skalpu koji je sklon mašćenju, i Prevention kao preventivno rešenje protiv gubitka i stanjivanja kose, Dermo – Calm za umirivanje iritacije i svraba skalpa. U okviru Specifique linije nalaze se i Aminexil ampule kao intenzivan tretman protiv gubitka kose, ali i univerzalni odbrambeni serum za neuravnotežen skalp – Specifique Divalent Potentialiste serum.

  • Linija Densifique – za slabu i tanku kosu

Ojačajte i dodajte volumen proređenoj kosi sa proizvodima iz Kérastase Densifique linije. Cela linija radi na poboljšanju prirodne punoće kose i puni svaki pramen dozom hijaluronske kiseline za punije, jače rezultate sa posebnim asortimanom za žene i muškarce. Sa nekoliko koraka predstavlja Kérastase ritual koji rešava problem gubitka gustine kose.

Preporuka brenda je konsultacija sa frizerom nekom od  Kérastase fizerskih salona, kako biste dobili profesionalni savet stručnjaka baš za vaš tip kose ili kože glave, kao i preporuku za odabir proizvoda. Svi proizvodi brenda nalaze se u prodaji u Kérastase fizerskim salonima, kao i na online sajtovima za prodaju istih.

PROMO

Najnovije